Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Не достигат парите за лечението на малката Велизара

Автор: Милостив | 27.07.2015

Не достигат парите за лечението на малката ВелизараПреди месец ви запознахме с историята на малката Велизара от Габрово, която спешно се нуждае от ортопедична операция. До момента нужните средста не са събрани, а родителите на детето са силно притеснени. С нас се свързаха близки на семейството, които ни помолиха за помощ. А ние молим вас, нашите приятели. Нека заедно помогнем на Велизара да оздравее!

Дарителска банкова сметка
Титуляр: Велизара Николаева Пенчева
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG21 FINV 9150 1316 5016 93 - в лева
BIC: FINVBGSF

Телефон за връзка с майката на Велизара: 0876343042


Нека си припомним и историята на детето:

Велизара е на 5 години от Габрово. Малкото момиче се нуждае от ортопедична операция – супракондиларна деротационна остеотомия вляво, която струва 20 000 евро (17 200 евро за операция и болничен престой, 500 евро за придружител, 1 300 евро за ортопедични обувки и 1000 евро за самолетни билети за 2 ходения до Германия) за лечение на Велизара Пенчева в болница Румелсберг, Германия.

Още при раждането на детето се установява, че е с дефект на невралната тръба – спина бифида. При нея част от мембраните, предпазващите нервната тъкан на гръбначния мозък излизат от отворените прешлени на гръбначния стълб. Предпазната мембрана обикновено е покрита с кожа. Ако тя е прекалено тънка, се налага незабавна оперативна намеса, за да се избегне спукване на сака, което може да доведе до тежки усложнения. Случаят на Велизара е такъв и затова, на еднодневна възраст, е приведена в Пирогов за затваряне на дефекта. За съжаление операцията се оказва неуспешна и след седмица се налага да бъде извършена повторно.

С прибирането у дома проблемите не свършват. Детето започва да развива уроинфекции – също много често усложнение при спина бифида, тъй като увреждането в лумбосакралната област нерядко засяга и тазовите резервоари.

Следва нова операция в Пирогов . След процедурата Велизара развива „тежко септично състояние, което налага масивна антибиотична терапия”. Два месеца по-късно отново е оперирана за протезиране на уретерите…

През 2014 година детето претърпява шеста операция за корекция на стомите.

След шест интервенции у нас, страхът, че може отново да се стигне до усложнения и повторни операции, подтиква родителите този път да изберат специализирана клиника в чужбина. Решихме да отидем в чужбина,защото искаме да бъде направена както трябва, от специалист с повече опит, в детска специализирана клиника, който се занимава точно в тази област - невроортопедията. Желаем този път всичко да се получи от първия път и детето да получи адекватно и качествено лечение.”

Източник: http://www.save-darina.org

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova