Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас Стипендия ''Добротворчество'' - за младежи в затруднено финансово положение, желаещи да учат висше образованиеОрганизатори: Сдружение Милостив

Период: 1 юни 2017 г. - 30 септември 2017 г.

Медийна подкрепа: БНР - Програма Хоризонт, Радио София

Описание:
След успешното осъществяване на Конкурса Добротворчество през 2015 г., на който бяха раздадени над 16 хиляди лева, сдружение Милостив стартира и тази година инициативата в помощ на младежи в материално затруднено материално положение, които имат желание да продължат обучението си във висше учебно заведение, но нямат финансовата възможност за това.

Ние, организаторите на конкурса, вярваме, че всички деца имат право на добро образование, което да им даде шанс за достоен живот. Основен критерий за това би трябвало да бъдат техните способности и желание да учат и се развиват, а не финансовото им и социално положение.

Много достойни българи от нашето минало са осъзнавали личната си отговорност към ближните си и обществото и са помагали с желание и всеотдайност. В „Енциклопедия Дарителството“ са описани стотици случаи на хора, които даряват от собствените си средства, за да подпомогнат образованието на децата в България. Осъзнавайки личната си отговорност в обществото, всеки от тях е помагал според възможностите си - от стипендия на ученик до огромни суми за изграждане на училища и университети. Тези примери са толкова много и толкова мащабни, че бихме могли да говорим за осъзнати обединени усилия в името на българите и България, както и в подкрепа на науката, религията и изкуството.

Един от тези примери е Райко Цончев, чийто баща умира още докато е бил дете и той не е могъл да се позволи да си купи дори учебник, а в последствие изучава занаят, замогва се и дарява крупна сума за построяването на училище и църква. Евлоги Георгиев, един от най-значимите дарители в България, който заедно с брат си Христо Георгиев изгражда Софийския университет пише в завещанието си: „Само надеждата ми, че ще мога и аз да участвам в преуспяването и величието на отечеството ми, ме прави да умра спокойно“.

Стипендия - 1200 лв

Десетмесечна стипендия по 100 лв на месец и еднократно изплатени 200 лв за закупуване на учебниците ще бъдат дарени през октомври 2017 г. на първите класирали се участници от списъка, които са приети (или продължават) да учат висше образование.

Правила за участие

Изисквания

За да участвате е необходимо да отговаряте на следните четири условия:

Срокове

15.08.2017 г. - краен срок за изпращане на документите за кандидатстване.
Необходимо е да ни изпратите емайл на studenti.dobrotvorchestvo@gmail.com със следната информация:
1. Информация за контакт
Трите ви имена, елекронен адрес (в случай, че е различен от този, от който ни пишете), телефонен номер за връзка с вас.

2. Мотивационно писмо
Писмото трябва да съдържа отговор на следните въпроси:

Защо искам да уча висше образование? Каква специалност искам да уча? Какво искам да работя като завърша и защо? С какво образованието ще ми помогне?

За младежите, които в момента са студенти първите два въпроса се заменят съответно със: Защо реших да следвам във ВУЗ? Защо избрах да уча в съответната специалност?

Дължината на мотивационното писмо е необходимо да бъде между 500 и 1000 думи (около 1 - 2 стандартни страници) и то ще бъде публикувано на сайта milostiv.org.

3. Документ за образование
Изисква се успех над много добър 4,50. 4. Документ, удостоверяващ, че сте в затруднено финансово положение или в неравностойно положение

Оценяване

Председател на комисията е Васка Глушкова, а негови членове са Радослав Кирков и Радост Конярска. Овен, че участниците е необходимо да отговарят на горепосочените условия, значими критерии при избора на стипендианти е да демонстрират висока мотивация да учат и да реализират уменията си като специалисти.

Дарители

Стипендиите се набират изцяло от частни лица и фирми. Всеки дарител би могъл да се включи като преведе желана сума на банковата сметка на Сдружение Милостив, която е посочена по-долу, или, ако поема цялата стипендия на един или повече студенти, би могъл директно да преведе парите на сметка на младежа. Организаторите работят като доброволци напълно безвъзмездно. Всички постъпили средства на сметката на сдружението ще бъдат използвани единствено за стипендиите, няма да бъдат удържани средства за административни такси или възнаграждения. Всеки дарител може да прочете мотивационните писма на участниците и да избере сам на кой младеж желае да помогне. Също така ще получи достъп до банковите транзакции, за целта е необходимо само да ни пише на milostiv.org@gmail.com

Ще се радваме ако имате възможност и желание да се включите и вие, за да можем заедно да помогнем на повече младежи да се образоват, да развиват талантите си и да изживеят по-пълноценно живота си, допринасяйки по този начин и за нашето общество.

Банкова сметка на Сдружение Милостив в Експресбанк
IBAN: BG80TTBB94001527774166
BIC: TTBBBG22
Основание: Стипендия

PayPal

Молим да отбележите "Стипендия" в описанието при банков превод или през PayPal (На втората страница при правене на дарение изберете опция "Description / Описание за дарението" и напишете "Стипендия"), за да знаем за коя инициатива да отидат средствата.

Резултати:

С радост ви съобщаваме, че благодарение на благородни дарители успяхме да съберем 14 400 лв, които ще бъдат раздадени за стипендия на следните 12 участници*:
 1. Александра от гр. Провадия, специалност  Помощник фармацевт - Чрез фармацията ще бъда полезна на много хора
 2. Виктория от гр. Пловдив, специалност Журналистика - Комуникацията с ерудирани личности е от есенциално значение за култивирането на съзидателна енергия
 3. Георги от гр. Провадия, специалност Педагогика по обучението по физическо образование - Георги от гр. Провадия желае да помогне за възстановяването на авторитета на професията „учител”
 4. Джесика от община Козлодуй, специалност Психология - Искам да помагам чрез психологията на хората и най-вече на деца с проблеми
 5. Маргарита от гр. Благоевград, специалност Социална педагогика - Мечтая с професията си да помагам на хора в неравностойно положение
 6. Нели от област Враца, специалност Счетоводство и контрол - Искам да завърша образованието си и да създам собствена счетоводна къща
 7. Николай от гр. Алфатар, специалност Ветеринарна медицина - От малък обичам животните и искам да науча повече за тях
 8. Одри от област Враца, специалност Юрист - Искам да се занимавам с криминални истории и да помагам на потърпевши
 9. Петър от гр. Варна, специалност Корабни машини и механизми - Tърсенето на корабни механици в България, а също така и в чужбина е огромно
 10. Радостина от гр. Берковица, специалност Социална педагогика - Защо уча специалност “Социална педагогика”? (Мотивационното писмо е от конкурса през 2015 г.)
 11. Титяна от гр. Павликени, специалност Психология - Животът ми предложи възможност да общувам и опознавам много хора – и в училище, и в Дома, където живея
 12. Хасан от област Разград, специалност Право - Готов съм да се боря за върховенството на правото, защото то е върховеноство на ценности
Желаем успешна, вдъхновяваща и ползотворна учебна година на всички младежи, които участваха в конкурс Добротворчество 2017. Благодарим от сърце на всички дарители, благодарение на които младежите ще могат да бъдат финансово подпомогнати за образованието си.

Информация за всички участниците в конкурса, за събраните средства и превеждането на стипендиите може да видите от следния адрес - http://milostiv.org/text/758.

* Списъкът е подреден по азбучен ред.Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova