Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Петър от гр. Варна: Tърсенето на корабни механици в България, а също така и в чужбина е огромно

Автор: Петър от гр. Варна | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Петър от гр. Варна, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Петър, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Като младеж, живеещ в забързания начин на живот в 21 век, ми се струва малко вероятно да си намеря добре заплатена работа без да съм завършил ВУЗ. Реших да продължа учението си в университет, за да се усъвършенствам. Да просперирам.  Да се насоча към определена специалност, която да ми помогне за бъдещото кариерно развитие.

Избрах специалността “Корабни машини и механизми“ във Военноморско училище “Никола Й. Вапцаров“ - гр.Варна. Съветвах се с роднини, близки приятели, завършили специалността, получих отлични отзиви относно вариантите за успешна бъдеща кариера. Също така установих, че търсенето на корабни механици в България, а също така и в чужбина е огромно, което ми гарантира работа веднага след като завърша университета. Самата специалност предлага възможност за работа както по море, така и на сушата. Това е добра опция за тези, които не обичат плаването в открито море.

След завършването ми желая да работя така, че да изпитвам удоволствие от това, което върша. Като корабен механик имам възможност да плавам до различни дестинации, да си сътруднича с различни типове хора и култури, което звучи интересно. За да постигна тази своя цел, ще уча и възприемам съвети от учители и близки, което ще ми помогне да се усъвършенствам както като студент, така и като личност.

Образованието е инвестиция, която носи големи награди и отваря вратите за възможности, които иначе биха били затворени за нас, младите хора. Чрез него ние усъвършенстваме своите умения и способности, учи ни на последователност и дисциплина. Образованието спомага на човека да си повиши самочувствието и издигне личността му в социалния свят.

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/samlevan-54390

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova