Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Неше от гр. Гоце Делчев: Страстта ми от малка е английски език и за мен e огромно удоволствието от изучаването му

Автор: Неше от гр. Гоце Делчев | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Неше от гр. Гоце Делчев, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Неше, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Защо искам да уча висше образование?

Въпросът сам по себе си е доста труден за хора, които не намират смисъл в образованието по-високо от средно. Висшето образование за мен е една мечта. Една цел, чието постигане би направило живота ми по-благоприятен. Искам да уча висше образование, защото то ще помогне за реализирането на мечтите ми. Образованието ръководи света, дипломацията винаги се е ценяла от всеки разумен човек. Висшето образование ще ми помогне да се изградя като личност. Защото като личност не ни изграждат само родителите и учителите, а и самото образование. Живеем в свят, в който образованите хора печелят „играта на карти”, а аз не искам да съм от губещите, които нямат нито един коз в ръката си. Образованието ще помогне и за моята реализация, не само в България, но и в Европа. То винаги намира начин да постигне всичко с помощта на разумни действия, които винаги са благоприятни не само за нас, но и за околните. Да вземем за пример развилите се наскоро спорове между Съединените Американски Щати и Северна Корея. И двете страни обмислят военни действия, обаче накрая обмислят преговор по мирен начин, без да има нужда от спорове и бойни действия. С помощта на висшето образование аз ще стана по-добър човек, ще продължавам да се уча от живота, ще просперирам, ще създам един по-добър живот за мен и моето семейство, ще науча какви са моите цели, моите възможности, и ще намеря начин да задоволя своя „глад” за знания, който глад трябва да се засища всеки ден. Искам да уча висше образование, защото искам да стана човек, който знае, има и може!

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/slimbrian-50875

Каква специалност искам да уча?
В началоото на октомври вече официално ще бъда студентка! Приета съм да уча Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Мечтата ми от малка е да уча в този университет след като завърша средното си образование. Когато излезна класирането – чувството беше неописуемо. Смятам 1 година да уча Българска филология, а догодина да се преместя – Английска филология, съответно ако успехът ми е над 5.50, без да губя година. Страстта ми от малка е английски език и не мога да опиша с думи колко огромно е удоволствието от изучаването му. Английската филология е усъвършенстване на вече изучените неща и невероятна възможност за реализация. Искам да уча Английска филология, защото по този начин ще сбъдна своята мечта, карайки „аз” от миналото да се гордее.

Какво искам да работя като завърша и защо?
Като завърша своето образование искам да работя като екскурзовод или преводач. Обожавам да пътувам и мечтата ми е да посетя колкото се може повече места, да вкуся от различното, да опозная различните култури и занаяти. А какво по-хубаво нещо от това да съчетаеш работата с удоволствието? Ще е радост за мен да помагам на хората по някакъв начин, без значение дали ще научат нещо повече за забележителностите или ще открият любимата си книга на различни езици. Представям си как наистина мечтата ми се сбъдва и как няма по-щастлив човек от мен.

С какво образованието ще ми помогне?
Образованието със сигурност ще ми помогне в много аспекти. Независимо дали ще работя мечтаната професия, образованието ще отваря вратите към успеха една по една. То ще ми помогне да се изградя като трудолюбив човек, като личност. Образованието ще ми помогне да се реализирам и със сигурност не само в България. Националната ми идентичност е налице, обаче ръцете на Европа обгръщат много млади хора, които знаят какво искат и как да го получат. Висшето образование е един от малкото пътища към успеха, обаче трябва да се положи голям труд. Нищо никога не е било лесно, а ако е лесно – то не си струва. Всяко едно нещо се печели и постига с много труд и упоритост. Постоянството е също основен фактор, влияещ на успеха. Образованието ще ми помогне също така и да изпълня едно друго мое желание, а то е да накарам семейството ми да се гордее с мен. Мечтая един ден да държа дипломата си за висше образование в ръце и да кажа: „Аз постигнах всичко. Беше много трудно, но аз не се отказах.” Искам да постигна всичките си цели в живота и накрая да бъда доволна от това, което съм. Образованието помага независимо от всичко. Висшето образование ще ми помогне да преоткрия себе си и да бъда по-добър човек. Октомври, чакай ме!

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova