Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Нели от област Враца: Искам да завърша образованието си и да създам собствена счетоводна къща

Автор: Нели от област Враца | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Нели  от област Враца, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Нели, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Казвам се Нели и ще съм студентка 3 курс  в „Стопанска Академия“ Д.А.Ценов, гр. Свищов.

Продължих своето образование заради много важен за мен човек, който вярвам, че и до днес ме подкрепя във всичко, макар и далеч-моята прекрасна майка. Загубих я през 2011 г. тогава бях едва в началото в 9 кл., всичко се промени за мен. Тъкмо се бях записала в друго училище, в друго населено място, с много нови и непознати хора. Началото на моя живот не беше благоприятен за едно дете. НО спомняйки си думите й: „Мамо, искам да учиш, да успееш и да завършиш висше образование...“, събрах кураж и продължих.

Тя ме научи да съм отговорна, да бъда общителна, да не се срамувам,  за да отстоявам позицията си. Насърчи ме да избера кое е добро за мен и за по нататъшното ми израстване.

Записах специалността „Счетоводство и контрол“, тъй като завърших „Търговска гимназия“ В.Априлов в гр. Червен бряг, това бе естествено продължение на моето средно образование. Вече 2 години следвам и  вярвам, че  е  „моята специалност“  и моята посока в развитие като експерт счетоводител. Искам да завърша образованието си  и след това да създам своя собствена счетоводна къща. Знам, че днес България се нуждае от високо квалифициран персонал и от счетоводители, които да ръководят големите и средни предприятия. 

Искам един ден, когато сбъдна мечтата си, да се отблагодаря на своята баба, при която живея и до днес. Признанието й, че се гордее с мен, е семейната морална подкрепа, която ми вдъхва сили в тежки моменти. Аз ще съм първият висшист в нашия род, надявам се,  не и последният.

Образованието е една крачка към успеха и то ще помогне на всички, които желаят да следват мечтите си и да градят кариера, а също и на мен.

Следвайте мечтите си и НИКОГА не се отказвайте!

Снимка http://www.freeimages.com/photographer/djshaw-34868

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova