Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Джесика от община Козлодуй: Искам да помагам чрез психологията на хората и най-вече на деца с проблеми

Автор: Джесика от община Козлодуй | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Джесика от община Козлодуй, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Джесика, може да види как би могъл да го направи от следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Уважаеми,

Чрез това писмо бих искала да кандидатствам за студентска стипендия с надеждата, че бих могла да отговоря на интересите и нуждите в затруднено финансово положение с висок успех от дипломата за средно образование.

Ще бъда студентка 1ви курс в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" Педагогически факултет със специалност "Психология".

Като дете мечтаех да помагам на хората. Първоначално исках да стана лекар, тъй като моята майка е медицинска сестра аз с голям интерес ходех на работното й място и се учех. След 7ми клас записах средното си образование в Професионална техническа гимназия град Враца. През годините там израснах с помощта на моите невероятни учители, особено с тази на господина ми по Философски цикъл. Последните две години от обучението си осъзнах, че искам да помагам на
хората и най-вече на деца с проблеми чрез психологията. Господина ми (на когото съм много благодарна), ми помогна с подготовката за университета. Насърчаваше ме и вярваше, че аз ще успея да осъществя своята мечта. След усилено учене и подготовка, кандидатствах с надеждата да бъда приета. Така и стана. Още на първо класиране ме приеха и съм много щастлива. Мечтата ми се сбъдна и сега ще се боря, защото трудното те първа предстои. След като завърша искам да отворя свой собствен кабинет, където да помагам на хората. Винаги съм била състрадателна и се поставям на мястото на другите, знам какво е да нямаш, знам какво е да загубиш близки, знам какво е да си объркан и знам, че един ден ще помогна на хората да се чувстват по-добре като разрешат проблемите си или приемат живота такъв, какъвто е.

"Който упорито преследва целта на правилно избрана кауза, не се разколебава в своето твърдо решение нито заради безумието на своите съграждани, които крещят, че нещо не било както трябва, нито заради заплашителното лице на тирана."
- Хораций

Всички вярват в мен и способностите ми, въпреки финансовото затруднение на моите родители. Те искат да осъществя мечтите си и правят всичко възможно. За това искам с тази стипендия да помогна и на тях, и на себе си за обучението. Благодаря Ви, че правите тези конкурси и помагате на студенти като мен. Това е голяма помощ за всички, защото най-тъжно е да имаш огромно желание, но да нямаш възможност.

Мой любим цитат :
"Онзи, който прави добро на другите, прави добро на себе си със самия акт на извършването
на доброто, тъй като съзнанието за извършеното добро е най-висша награда за човека."
- Сенека

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/Varavas-63762


Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova