Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Александра от гр. Провадия: Чрез фармацията ще бъда полезна на много хора

Автор: Александра от гр. Провадия | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Александра от гр. Провадия, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Александра, може да види как би могъл да го направи от следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Реших да уча във ВУЗ, защото смятам, че всеки човек трябва да е образован, а именно образованието е това , което отваря всички врати. Образованието е прозорец към света и по този начин мога да осъществя и реализирам всички свои мечти. Образованието дава разума и способността да се развиеш в бъдеще, да имаш някаква цел и посока в живота, да знаеш в коя област да работиш, просто да имаш професия.

Специалността, която избрах не е случайна. Още преди много години знаех, че ще се занимавам и, че ще посветя живота си в сферата на медицината. Това е областта, която е най-близка до хората и моето призвание е именно тук. Това е свързано с моята житейска история и моят път, който съм извървяла през тези 19 години, а той изобщо не беше лек. Беше труден и тежък. Болестта, която имам по рождение, с  течение на годините прогресираше и положението ми се влошаваше. Пред мен нямаше път, нямаше изход. Но през 2015 година за мен стана чудо. На хиляди километри от дома в чужда страна един лекарски екип ми върна живота и ми върна радостта. Започнах нов живот, изпълнен с желание да  помагам на хората. В живота си срещнах  много добро и много лошо. Но запомних само доброто, защото именно много добри хора ми помогнаха в борбата с болестта. Бях на място, където бях заобиколена от деца като мен. Останах възхитена от отношението на лекарите и на младите стажанти не само към мен, но и към другите деца. Нямаше разделение, имаше уважение, любов и стимул да се прави добро. За тях аз не бях досадния пациент, а детето, което имаше нужда от помощ и те дадоха всичко от себе си, за да ми помогнат и да ме изправят на крака в буквалния и преносен смисъл. Бяха истински щастливи от това, което бяха постигнали, за едно непознато дете. Това ме накара да се замисля върху своето бъдеще. Накара ме да осъзная, че и аз искам да помагам на хората по някакъв начин. Затова избрах и тази специалност, а именно чрез фармацията, аз ще бъда най-бизко до хората. Ще бъда информирана за най-новите постижения в областта на медицината и така ще бъда полезна на много хора. Затова искам да работя в аптека. А всичко това мога да постигна като уча и като се образовам. Мисля да завърша и магистратура по фармация, за да имам пълни познания в тази област. Пожелавам си го , защото в този живот с труд всичко се постига. Това ще даде смисъл на моя живот. За да живееш един достоен живот не може да мислиш само за себе си, а да се раздаваш и да правиш хората около теб щастливи. Тогава и самата аз ще бъда щастлива. Затова избрах тази специалност. Според мен тя е една сериозна, удовлетворяваща, красива и нежна професия, която допълва същността на жената, в която цял живот можеш да научаваш нещо ново и да се развиваш.

Бих искала повече млади хора да осъзнаят, че това е истинският път на успеха. Да помагаш на хората в нужда е най-благородната кауза.
Животът е устроен така, че всеки има нужда от помощ понякога. И пред всекиго се отваря възможност да помогне на друг. Дали ще го направи – той сам решава.

Когато помагаш на някой човек и виждаш радостта в очите му, усещаш, че той се чувства по-добре и ти самият изпитваш радост от постъпката си.
Когато правиш добро за някого, правиш добро и за себе си.  В повечето случай, когато направиш добро след време то ти се връща. Може да не е веднага, може дори да минат месеци, но то ти се връща и така на теб също ти се случва нещо хубаво.

Научиш ли се да правиш добро, значи си се научил на всичко!

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/aksoy-31341

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova