Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете

24.01.2019

 Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното детеСийка и Самуил изказват благодарност на всички, които са им помогнали до момента в Божие име.

Благодарение на вашата помощ бяха набавени средства и материали от първа необходимост и бяха извършени изследвания на Самуил, които показаха добри резултати (епикриза от 16.01 по-долу). Сийка е на прага на това да започне работа. Семейството обаче има нужда от средства за храна, докато само започне да обслужва своите нужди. Нека продължим своята помощ за Сийка, както молитвено, така и материално, според силите си, за да се изправи на крака.Да помогнем с материали от първа необходимост – храна, облекло и лекарства – на самотната майка Сийка Георгиева и нейния 16-годишен син Самуил.

През 2014 Сийка и Самуил се покръстват и от мюсюлмани стават православни християни. За съжаление това води до остър разрив с техните близки и поставя майката и детето, чиито баща е покойник, в трудна ситуация. Оттогава семейството е принудено да живее по приюти за временно настаняване.

През 2017 г. Сийка подема кампания за събиране на средства за лечение на Самуил, който страда от киста на черепа и епилепсия. Благодарение на подкрепата, която получават, те провеждат курс на лечение в Испания и се прибират в България през лятото на 2018 г. (срв. документ по-долу). Оттогава обаче материалното им положение се влошава. Тежко се отразява невъзможността на Сийка да намери работа за постоянно.

Днес Сийка и Самуил са настанени в Дом за временно настаняване в София, където могат да останат до края на месец март. Семейството е подало документи за пенсия на Самуил по болест и води борба за достойното му осигуряване. Сийка упорито търси работа, завършила е курс за въоръжена охрана и разполага с набор от необходимите документи, за да започне веднага работа.

Междувременно семейството страда от липса на средства за храна, облекло и лекарства (за простуда и проблеми с жлъчката (Сийка), и епилепсия (Самуил). Без средства не могат да направят на Самул необходимия му ЯМР. Поради недоимъка и липсата на облекло вече няколко месеца Самуил не може да посещава училище.

Нека заради Бога, в Чието име Сийка не се е побояла от укорите и на най-близките си, да помогнем на самотната майка за сдобиването с най-необходими материали от първа необходимост – хранителни продукти, топло облекло, обувки (42-и номер за Самуил и 37-38-и номер за Сийка) и лекарства.

Средства в помощ на Сийка могат да бъдат изпращани на следната сметка:

Банка ДСК – BG23STSA93000021407479 – титуляр: Сийка Михайлова Георгиева

Продукти и облекло могат да бъдат изпращани до поискване на офис на Еконт: София, жк Красна поляна-3, ул. Колю Фичето №0, до бл.31Б

Допълнителна информация за помощ в продукти и облекло: 0879 04 77 65 (Сийка Михайлова Георгиева).

Семейството ще бъде благодарно за насока за работа и/или жилище.

„И всеки, който остави къща, или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или нивя, заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи живот вечен. А мнозина първи ще бъдат последни, и последни – първи.“ (Мат.19:29-30)

„Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света.“ (Иак. 1:27)

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2019 milostiv.org