Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Австрийци дариха нова пожарна на Априлци

17.04.2024

Австрийци дариха нова пожарна на АприлциПОРЕДНО дарение за съседно Априлци от общността в австрийското градче Санкт Якоб (Sankt Jakob im Rosental, 4500 жители), провинция Каринтия, осигурено с посредничеството и инициативата на априлчанката Красимира Димова, която от дълги години живее в Австрия (Санкт Якоб), но не е скъсала връзките с родния край и му помага непрекъснато, и създадената от нея и нейни австрийски приятели фондация „Априлци“. Този път австрийският подарък е чисто нов напълно оборудван пожарен автомобил „Мерцедес“ и бе връчен официално в понеделник, 8 април, на централния градски площад в кв. „Ново село“ – прие го кметът инж. Тихомир Кукенски.

ПОЖАРНАТА пристигна на собствен ход от Австрия няколко дни по-рано с екипаж от трима пожарникари и кмета на Санкт Якоб – Гунтрам Пардахар. Австрийските огнеборци направиха и кратък демонстрационен курс, 7 април, за запознаване с гасаческите възможности на автомобила и модерното му оборудването на своите априлски колеги (Управлението за пожарна безопасност и зашита на населението в Априлци – УПБЗН Априлци, е подразделение на РСПБЗН Троян – бел. ред.).

„ДНЕС беше не само вълнуващ, но и много полезен ден за пожарникарите на Априлци! С голямо удоволствие наблюдавахме обучението, проведено от нашите австрийски колеги, насочено към използването на новата пожарна машина – дар от общността в Санкт Якоб. Сърдечно благодарим на Красимира Димова, без чиято помощ този ценен принос за безопасността на Априлци не би бил възможен. Научихме как правилно да използваме новата техника, включително пробно пълнене и изпразване на резервоара с вода, както и друго ключови умения за ефективно реагиране при извънредни ситуации.

И това не е всичко! Заедно с пожарния автомобил нашите пожарникари получиха и нова специална екипировка, която е вече тествана и напълно функционална. Макар да се надяваме тази техника да се използва колкото се може по-рядко, сме уверени, че тя ще повиши нашата готовност и ефикасност при нужда. Всяко ново оборудване и знание ни правят по-силни и подготвени. Благодарим на всички, които направиха този момент възможен!“, коментираха във фейсбук страницата на Община Априлци.

Източник: https://statii.troyan21.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova