Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Започна кампания за събиране на средства за изоставени деца

13.04.2021

Започна кампания за събиране на средства за изоставени децаФондация „Надежда за малките”, Фондация "Зорница", Център за изкуство започнаха национална благотворителна кампания "Дари обич". Кампанията ще продължи до Коледа. Всяка година в България се изоставят 2000 деца, половината от тях са в София. Целта на кампанията е да се осигури помощ за тези деца.

Голяма част от редовните дарители са спрели да даряват средства заради това, че някои загубиха работата си. Доброволците бяха възпрепятствани да помагат заради ограниченията в пандемията. Това каза за БНР д-р Камелия Славчева, изпълнителен директор на Фондация "Надежда за малките".

"Целта на кампанията е да насочим вниманието към най-малките "невидими" деца и заедно да им помогнем. Надяваме се дарените средства, които ще съберем в периода на кампанията да са достатъчни, за да поемем всички нужди на тези изоставени деца и семейства в риск, които не са малко".

В предаването "Нощен хоризонт" Петромир Кънчев, председател на Управителния съвет на Фондация „Надежда за малките”, каза, че 137 изоставени деца са приети за отглеждане в семейство.

Според Кънчев "в 44-ото Народно събрание и компетентността, и фокуса по въпросите на децата са били изключително ниски".

"Беше приет закона за социалните услуги. Имаше промени в Закона за закрила на детето. Законът за социалните услуги беше изключително важен за организации като нашата, тъй като ние сме социална услуга, имаме лиценз, доставчик сме, имаме сключен договор с общината. Обикновено тези услуги за деца са или в приоритетите на държавата, или на общините, но понеже те нямат капацитет да се грижат толкова интензивно за конкретната услуга, те я делегират на трето лице - неправителствена организация".

Специално за кампанията е създадена песента "Дари обич". Автор е Галина Иванова.

"Самата песен се роди доста назад във времето, но истинският ѝ живот започна преди 2 месеца".

Хора с големи сърца са тези, които отглеждат изоставени деца.

"Като автор се опитвам да помогна с това което мога, но при всички положения с изпълнителите по Великден ще отидем да посетим дечицата", допълни Галина Иванова.

Певецът Рафаел, който е един от изпълнителите на песента "Дари обич", каза, че е изключително трудно да се осъществи нещо толкова истинско:

"Разбираме все повече в живота, че единството прави силата", подчерта той.

На сайта на Фондация „Надежда за малките” можете да получите информация как да дарите средства за подкрепа на изоставени деца.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova