Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Вярвам, че съм късметлия, защото попаднах в Център, в който отглеждат и възпитават децата с любов и уважение

| 18.08.2021Следният текст е мотивационно писмо на С., с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2021. Освен мотивационното писмо участникът ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - https://milostiv.org/text/838

Казвам се Сони, на 19 години съм и съм от смесен брак между българка и виетнамец. От раждането ми до 5 годишна възраст съм отглеждан в семейна среда от родителите ми заедно с брат ми и сестра ми. След като баща ни почина, поради тежко заболяване, нашата майка изпита невъзможност де се грижи за нас и ни остави на грижите на баба ни (по майчина линия). След около година баба ни ни настани в Дом за деца лишени от родителска грижа, след което замина да работи в чужбина. Впоследствие ни настаниха в Център за настаняване от семеен тип за деца – СУ от резидентен тип, където за нас полагаха грижи в среда близка до семейната, в същото населено място. С брат ми и сестра ми до завършване на средното образование сме отглеждани в социални услуги. Майка ни и баба ни към днешна дата не са проявили интерес към нашето обучение и развитие.

От 1 - 7. клас бях ученик в СУ “Св. св. Кирил и Методий“. От VIII клас съм ученик в паралелка с разширено изучаване на Математика и Информатика. С интерес посещавах курс за IT кариера, в който участвах три поредни години. Искам да продължа своето образование, защото трябва да съм конкурентен на пазара на труда. Нямам подкрепата на семейството, близки и роднини, трябва да разчитам на себе си. В момента, пазара на труда в България е доста свит, а критериите на работодателите към кандидатите за работа се увеличават. За да се реализирам ми е необходимо качествено образование и възможности за реализация.

През академичната 2021 / 2022 година ще съм първи курс студент в Техническия университет – филиал Пловдив, специалност – Компютърни системи и технологии. Доволен съм от избора, тъй като с тази професия мога де се реализирам, като IT специалист. Тази специалност ми дава възможност да получа подготовка, свързана с използването и внедряването на компютърни системи и информационни технологии във всички сфери на стопанската дейност. Също така инженерни и специализирани знания и умения по електронна, цифрова и микропроцесорна техника, програмиране, бази от данни, компютърни мрежи и комуникации.

В своя тежък и незавиден живот съм разбрал, че родителската ласка не може да бъде компенсирана от никого, но благодарение на хората, които полагаха неуморно грижи за мен и ме отгледаха дължа всичко постигнато до момента. Въпреки, че нямах възможността да кажа думата „Мамо“, не изгубих вярата в живота и смело желая да градя своето бъдеще с труд, упоритост, борбеност и вяра, че най-хубавото предстои. Вярвам, че съм късметлия, защото попаднах в Център, в който отглеждат и възпитават децата с любов и уважение. Респект, към персонала, който бе неотлъчно до мен, като ме подкрепи, насърчи и мотивира. Образованието ще ми помогне, за да повиша стандарта си на живот и бъдещата ми реализация в избраната от мен професионална сфера. Ще бъда благодарен ако разгледате и одобрите моята кандидатура за стипендия “Добротворчество“.

Снимка: freeimages.com/photo/type-1238233

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova