Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Добротворчество - Елизабет: Желая да се занимавам с преводаческа дейност и по този начин да съм полезна някому

| 16.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Елизабет, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Здравейте. Аз съм Елизабет и никога не съм очаквала, че на тази възраст, в която имам нужда от насока и родителски съвет ще изрека думите "аз съм сирак". Израснах в малък град без приятели, без някой, на който мога да се доверя. Родителите ми бяха най-голямата опора, споделях единствено на тях, знаех, че винаги мога да потърся съвет от тях. За съжаление баща ми почина внезапно когато бях на 12. Майка ми едва се справяше с разходите след това. Подкрепяхме се една друга, докато не дойде 31 декември 2019. Дни след като навърших 18 и тя се спомина също толкова неочаквано, едва навършила 48.

Тази година завърших средното си образование с успех 5.90 в град Белоградчик. Съвсем скоро ми предстои да се запозная отблизо с португалската филология в СУ "Св. Климент Охридски". За мен решението да уча във ВУЗ не дойде спонтанно, знаех че е нещо, което трябва да се случи, защото според мен образованието е едно отнай-значимите неща в живота на един човек. То ни отваря много врати, помага ни да постигнем целите си, разширява мирогледа и отваря съзнанието.

Приеха ме португалска филология и избрах да уча точно това, защото мисля, че това е много добра възможност за мен, която веднага грабнах. Винаги съм се интересувала от езика и културата на различните народи. Според мен владеенето на чужди езици е богатство не само защото прави общуването с различни групи от хора по-пълноценно, а и защото знаейки няколко езика ти си способен да достигнеш до повече от тези, които го говорят, както и да намериш много допирни точки с тях.

Като завърша бих искала да се занимавам с преводаческа дейност, тъй като по този начин ще знам че съм полезна някому и тогава работата няма да е просто досадно задължение за мен.

Образованието, което ще получа в университета ще ми помогне да бъда по-уверена в себе си, ще ме научи на много неща, които ще ми бъдат от полза, неща, които в обикновеното ми ежедневие не бих научила. 

В момента работя, тъй като нямам близки, способни да ме издържат, но не мисля че в големия град бих се справила толкова лесно с разходите, така че се надявам да получа стипендията, защото съм сигурна, че тя ще сбъдне поне една моя мечта.

Снимка: https://pixabay.com/illustrations/learn-school-language-teaching-2001847/

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova