Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Като корабен механик ще имам възможност да плавам до различни дестинации, да си сътруднича с различни култури

| 29.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на двадесетгодишния П. Р., с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Той е един от стипендиантите от конкуса през 2017 г. Освен мотивационното писмо участникът ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от следния адрес - http://milostiv.org/text/770

През живота си човекът преминава през много върхове и спадове. За да намалим драстично спадовете, а да увеличим върховете, ние трябва да се уповаваме на своите знания и умения. В модерният свят на 21 век висшето образование е задължително, защото без него имаме малък шанс за реализация в дадена сфера, а оттам и малък шанс за кариерно развитие. Реших да следвам във ВВМУ,,Никола Й. Вапцаров“ точно поради тази причина – да натрупам необходими знания и умения, за да мога да просперирам в бъдещата си кариера на корабен механик.

Изборът, който правим преди да започнем университет е изключително важен за нас, защото той предопределя бъдещето ни. Специалността към която се насочим трябва да ни влече, за да ни е приятно да я изучаваме.Още от малък имам интерес към различни механизми – от моторчето на количката с дистанционно управление от детството, през двигателя на дядовата кола, до специалността , която в момента изучавам – “Корабни машини и механизми“. Не е най-чистата работа, но тя те научава на дисциплинираност, отговорност и решителност, които са изключително важни на кораб, където няма помощ, ако си далеч от брега. След като завърших първи курс успешно, забелязвам, че все по-малко младежи са мотивирани да учат. Самата специалност предлага възможност за работа както по море, така и на сушата, което допълнително увеличава шансовете за намиране на работа.

След завършването ми желая да работя така, че да изпитвам удоволствие от това, което върша. Като корабен механик ще имам възможност да плавам до различни дестинации, да си сътруднича с различни типове хора и култури, което би тествало моите издръжливост и умения за комуникация . За да постигна това, което желая, аз ще уча целенасочено, черпейки знания от роднини и хора, доказали се в тази сфера. Всичко това ще ми помогне да се усъвършенствам както като студент, така и като личност.

Образованието е инвестиция, която носи големи награди и отваря вратите за възможности, които иначе биха били затворени за нас, младите хора. Чрез него ние усъвършенстваме своите умения и способности, учи ни на последователност и дисциплина. Образованието спомага на човека да си повиши самочувствието и издигне личността му в социалния свят. Без него ние няма да можем да мислим рационално и да отстояваме позициите си.

Снимка: pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova