Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Нели Начева: Бих искала да допринеса за изграждането на едно по-добро бъдеще

| 29.03.2015Аз съм ученичка в 12 клас и уча в Търговска гимназия "Васил Априлов" гр. Червен бряг. Това е последната и решаваща за мен година. Искам да продължа своето образование в България. Избрах да следвам специалността "Стратегическо и бизнес планиране". Смятам, че съм подходяща за тази специалност, тъй като досегашните ми умения са ми дали възможност за работа в екип и лесно бих се сработила с колеги.

През това време мисля да изучавам новостите в "компютърния свят".

След като завърша висше образование, искам да се занимавам първоначално с компютърна техника в някоя фирма, а след като постепенно се усъвършенствам и натрупам достатъчно опит, да основа своя фирма.

Комуникативна съм и това ще ми помогне при водене на преговори, изнасяне на презентации и бизнес срещи за промотиране на нови програми, нужни за развитието на фирмата.

Ориентирах се към бизнес планирането, защото за една фирма е нужен специалист с опит, чиито знания да допринесат положително както за самата компания, така и за мен самата.

Компютърните технологии са поглед към бъдещето. За съвременните хора владеенето на чужди езици и познаването на ИТ технологиите е необходимост.

Образованието е една от важните стъпки към моето развитие и, разбира се, бъдещето ми, тъй като в днешно време безработицата в България заема особено място. То е тъкмо несъответствието към изискванията на трудовия пазар.

Запозната съм с тези факти и смятам, че висшето образование ще ми помогне да придобия знания и да продължа по пътя на науката.

Имам креативно мислене и с нови идеи бих могла да допринеса за изграждането на едно по-добро бъдеще.

* * *

С този текст Нели Начева кандидатства за стипендия в конкурса "Добротворчество" (milostiv.org/dobrotvorchestvo), категория Младежи в затруднено финансово положение, които искат да учат висше образование. Към мотивационното писмо изпрати документи, които удостоверяват, че наистина се нуждае от финансова помощ за образованието си.

Снимка: freeimages.com/profile/sqback

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova