Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 



Международен младежки конкурс "Фотодякония"



Организатори: Сдружение Милостив

Период: 1 юни 2018 г. - 15 август 2018 г.

Медийна подкрепа: БНР, Програма Хоризонт (28.07.17, 21.04.2015, 21.04.2015, 03.03.2015, 01.01.2015), Радио София, Информационна агенция ФОКУС, Културни новини, actualno.com, wishbox.org, teacher.bg

Описание:
Всеки един от нас е призван да дава своята малка или по-голяма лепта към нуждаещите се според възможностите си, било то с финансова помощ или доброволен труд, с добра дума или друг жест на състрадание и милост. Чрез конкурса Фотодякония на инициативата Добротворчество, сдружение Милостив призовава всички любители и професионални фотографи да ни изпратят свои снимки, които вдъхновяват и показват дела на милосърдие и грижа към ближните. Със своите фотографии да споделят образи на добродетелни каузи, на социална дейност, които смятат за стойностни и заслужават да бъдат подкрепени или на социални проблеми, които смятат за важни и неотложни. Снимките може също да запечатат и конкретни случаи на нуждаещи се хора или хора в беда*. Конкурсът е иницииран по идея на свещеник д-р Сава (Щони) Кокудев, преподавател в Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски” и отскоро член на сдр. Милостив.

Награди

Най-добрите снимки ще бъдат принтирани от нас и изложени във фоайето на Богословски факултет на СУ през есента на 2018-а година. Някои от най-добрите фотографа ще могат да участват в проекта „Талантливите деца на България“ (за повече информация виж тук) и да направят снимки, които ще бъдат изложени в галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“ през пролетта на 2019 г.

Правила за участие

Кой може да участва?
Всички фотографи, любители и професионалисти, на възраст между 14 и 40 г. Причината да има ограничение на възрастта до 40 години е понеже конкурса е част от друга инициатива на Милостив - Добротворчество (milostiv.org/dobrotvorchestvo), която цели да подпомне талантливи младежи в различни области на културата като изкуство, музика и литература.

Как да участвам?
Изпратете ни до 5 свои снимки (с препоръчителна основа 2000 пиксела, 300 dpi, RGB) на имейл art.dobrotvorchestvo@gmail.com
Ако желаете, може да ни изпратите и кратък текст - до едно две изречение за всяка снимка. Сдружение Милостив има право да използва снимките с цел популяризиране на инициативи на организацията. С кандидатсването си в конкурса Вие декларирате, че изпратените от Вас фотографии са заснети единствено от Вас и не нарушават каквито и да са авторски права, права на личността, или права върху интелектуална собственост на друго лице или организация.

До кога да изпратя снимките си?
До 15ти август 2018 г.

Оценяване

Комисия

Доц. Георги Лозанов - критик на фотографията; университетски преподавател, водещ различни курсове, сред които и Пресфотография; член основател на Българско фотографско сдружение; член на журито на конкурса „Снимка на годината – България 2012“, организиран от Canon Bulgaria; експерт по медии и журналистика.
Николай Трейман - потомствен фотограф; преподавател по „Философия на фотографията” в СУ и ръководител на курсове по фотография „Паралакс”; председател на най-стария „Български фотоклуб”; автор на множество фотоизложби, сред които е и „Православна България”; фотограф на албуми като „Златните икони на България”. http://nikolaytreyman.com
Веселина Велчева - фотограф, носител на голямата награда във фотоконкурса на сайта за православна фотография Ортфото „Цветовете на Православието. България“; автор на няколко фотоизложби, една от които е "И светлината в мрака свети", която представя избрани моменти от православното богослужение през Страстната седмица.

Критерии


Снимка: freeimages.com

Бел. ред. * изречението беше допълнително добавено на на 9 юни - малко след стартирането на конкурса.

Резултати:

Получихме 522 изображения от над 40 различни държави. Всички те могат да се видят от следния Facebook албум - Photo-Diaconia - International Photography Competition

Тричленната комисия класира снимки на следните фотографи на първите три места:
I-во място - Джозеф Хинтерлейтнер от Австрия
II-ро място - Митхаил Чоудхъри от Бангладеш
III-то място - Дханушанка Сенанаяка от Шри Ланка и Роси Фанг от Тайван (има двама участници наградени с трета награда, понеже събраха еднакъв брой точки при оценяването на комисията)

Победител на наградата на публиката е Мехди Назери с 1900 Фейсбук харесвания

По-надолу може да видите отличилите се фотографии. Честито на победителите и благодарим на всички 142 фотографи за страхотните снимки, които ни изпратиха.


I-во място - Джозеф Хинтерлейтнер


II-ро място - Митхаил Чоудхъри


III-то място - Дханушанка Сенанаяка


III-то място - Роси Фанг


Награда на публиката - Мехди Назери





Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova