Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

От днес се приемат заявления за помощи за отопление

01.07.2021

От днес се приемат заявления за помощи за отоплениеОт днес до 31 октомври дирекциите „Социално подпомагане“ ще приемат заявления за целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон. Кандидатства се по настоящия адрес или в разкрити за целта приемни, чрез лицензиран пощенски оператор или през Системата за сигурно електронно връчване.

Паричната помощ за отопление се отпуска за период от пет месеца - от 1 ноември тази година до 31 март следващата. Размерът ѝ ще се определи със заповед на социалния министър, което предстои след като КЕВР утвърди цената на електроенергията за бита от днешна дата.

Осъвременяването на пенсиите, което е в сила също от днес с 5 процента няма да повлияе на доходния критерий за този вид подпомагане за пенсионерите.

Право на помощ на отопление имат хора и семейства със средномесечен доход за предходните шест месеца преди подаването на заявлението, който е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп, съобразно възрастта, семейното положение, здравословното състояние, наличието или липсата на съжителство и други констатирани обстоятелства.

За да получат помощ, безработните в трудоспособна възраст задължително трябва да са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ най малко шест месеца преди подаване на заявлението като не са отказвали предлагана им работа или включване в обучение.

Подробна информация е публикувана на сайта на агенцията за социално подпомагане. От там може да бъде изтеглено и заявлението за целевата помощ за топло.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova