Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Великденската книжка се продава благотворително в четири храма

Автор: dveri.bg | 28.03.2017

Великденската книжка се продава благотворително в четири храмаВеликденската книжка (тук), издание на Двери, подкрепено от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, вече се разпространява до училища и неделни школи в цялата страна. То се осигурява безплатно за учениците в общообразователните и неделните училища, като се разпространява на едро и се доставя до учителите. В същото време книжката се търси и от хора, чийто деца са извън системата на образованието или не е достигнала до техните учители. Затова от тази седмица книжката ще може да се закупи на дребно на цена 2 лв. в два столични храма – „Покров Богородичен“ (зад хотел Родина) и „Рождество Христово“ (кв. Младост – 3), един варненски – църковната книжарница при храм „Св. Архангел Михаил“ (на ул. „27 юли“) и храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Приходите от продажбата на книжките ще бъдат използвани за неделните училища към храмовете и за дейностите на Духовно-просветния център, който функционира към варненската църква.

Екипът на Двери благодари на митрополитските просветни центрове в София, Благоевград, Стара Загора, Русе, Ловеч, Видин, както и на Общинските детски комплекси във Варна и Бургас, за съдействието в разпространяването на Великденските книжки, за да могат те навреме да достигнат до повече деца.

Някои ученици, като тези от столичното училище „Джани Родари“, вече си сглобиха Великденските книжки и са подготвени за посрещането на Възкресение Христово. Благодарим и на тяхната учителка Велина Андонова, за помощта и усърдието в работата:

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova