Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха микробус на младежи със специални нужди във Варна

Автор: chernomore.bg | 23.04.2018

Дариха микробус на младежи със специални нужди във ВарнаДългоочакваният микробус за придвижване на хора със специални потребности бе дарен на дневния център „Свети Йоан Златоуст“ във Варна. Возилото е 18-местно и е на стойност 23 000 лв.

Благотворителната инициатива е на организациите „Делфините“ и „Деца на Балканите“. Те са осигурили нужната сума, а микробусът е избран от родителите на децата, които ползват услугите на дневния център.

Целта е хората със специални потребности да водят пълноценен начин на живот, да могат да пътуват и да посещават повече мероприятия в и извън града.

Първата им екскурзия ще е до по-близка дестинация, за да изпробват новата придобивка. Пътуването ще е еднодневно - до резервата Сребърна. След това се планира и по-дълга екскурзия - в Смолянско или до Пловдив, разкри директорът на дневния център Марияна Христова.

Капацитетът на социалното заведение е за 40 деца и младежи, като почти всички места са заети непрекъснато.

"Микробусът ни е крайно необходим първо като начин ползвателите на услугата ни да дойдат до центъра. Имаме много планирани събития в социалната програма. Знаете, че пътуваме много в и извън града, трябваше ни превозно средство с по-голям капацитет, което да е наша собственост, за да не сме зависими и да не притесняваме институциите за транспорт. В това трудно време много от децата не можеха да идват до тук преди. Представете си какво означава един затворен живот в домашни условия", отбеляза Марияна Христова.

"Когато видях радостта на младежите от дневния център при вида на новия микробус, с който ще могат да пътуват, разбрах че нашата инициатива си е струвала. Много съм доволен", призна Димитър Куцаров - доброволец в младежката благотворителна организация "Делфините". Миналогодишната им кампания, заедно с "Деца на Балканите" стартирала през октомври. До началото на декември младежите изработвали коледни картички, които след това продавали до празниците.

"Събрахме 36 000 лв., 23 000 лв. от които дарихме на дневния център "Свети Йоан Златоуст" за закупуването на микробуса. Другата ни по-значима кауза беше за дневен център "Слънчевата къща", където осигурихме средства за лифтер, който ще служи за повдигане на пациентите в изправено положение. За там бяха закупени и материали за трудотерапия. Останаха ни още малко пари, събрани по време на кампанията, за които в момента търсим кауза", разказа Димитър Куцаров.

Следващата благородна инициатива, която доброволците подготвят е благотворителен обяд през май.

Източник: http://www.chernomore.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova