Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Отпускат стипендии за студенти в неравностойно положение

Автор: БНР | 23.02.2017

Отпускат стипендии за студенти в неравностойно положение Фондация „Св. Св. Константин и Елена” търси своите нови стипендианти за 2017 година, желаещи да повишат компетенциите си и да се усъвършенстват в бъдещите си професии в областта на СПА, Wellness и Балнео услугите, в сферата на туризма и в областта на изкуството.

Фондацията ще отпусне и една извънредна стипендия, която ще подпомогне завършването на магистърска степен по „Информационни технологии” на студент, отгледан до навършване на пълнолетието си в дома за деца лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда” във Варна. Всички програми са отворени и за кандидати, израснали под институционална грижа, сираци, полусираци, студенти с ТЕЛК или с ниски доходи. Водещ критерий при избора на стипендианти е отличният успех.

Обявихме кампаниите от месец декември, вече наближава крайният им срок. До 15 март изтича срокът за кандидатури в направление „Туризъм” и „Здраве чрез СПА”, а до 19 март приемаме кандидатури в програмите в направление „Изкуства”. За цялата календарна година основното направление за студентските стипендии ще подкрепи общо 10 стипендианта”, разказва Елена Косева - председател на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”.

От 2014 г. насам от фондацията са отпуснали общо 22 стипендии в различни направления, а тази година за пръв път помагат и на гимназисти да изкарат професионални курсове.

„Вече имаме и три момичета, тиинейджърки, за които ще започне професионален курс по фризьорство. Те ще получат професия”, добави Косева.


Председателят на фондацията заяви, че предстои да започне и курс по готварство за желаещите деца, лишени от родителски грижи.

Източник: http://bnr.bg
Снимка: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova