Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Международен фонд връчи стипендии в размер на 2000 лева на младежи в България

Автор: БНТ | 04.12.2015

Международен фонд връчи стипендии в размер на 2000 лева на младежи в БългарияНа 3 декември в Централното фоайе на Софийския университет се събраха 100 изключително амбициозни студенти. От Международната фондация “Св. св. Кирил и Методий” в сътрудничество с Американската фондация за България връчиха стипендии в размер на 2000 лева на младежи с високи академични постижения, чиито семейства имат ниски материални възможности.

Това е разказ за помощтта и благотворителността. Когато нямаш получаваш, когато имаш – даваш.

Тази философия ръководи вече повече от десетилетие едно американско семейство. Робърт Гипсън завършил своето образование благодарение на подкрепата от частни дарители. Сега заедно със съпругата си всяка година отпускат 100 стипендии по 2000 лева за български студенти. Досега са раздали 1150.

Михаил Тачев – изпълнителен директор на Фондация “Св. св. Кирил и Методий”: Програмата е изключително важна за тези студенти, които имат желание да направят нещо от себе си, а семействата им имат затруднения да покрият техните разходи за образование.

Проф. Анастас Герджиков- ректор на СУ “Св. Климент Охридски”: Наред със социалния елемент в тях има и изискването за високи академични постижения. Мисля, че всеки от университетите в България има най-вече нужда от това да стимулира високите постижения в образованието и науката.

Петя Даскалова – студентка по Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”: Самата финансова помощ, която се предлага на нас дава още по-голяма възможност за литературата, за книгите, за образованието ни и въобще за градацията ни като хора в обществото.

Виктория Димова- студентка по публична администрация в УНСС: Смятам, че стипендията е наистина от голяма помощ и смятам да отиде за образование.

Сега пред всички тези млади хора остава предизвикателството да повторят отличния си успех и догодина пак да се съберат, за да споделят резултатите от своя труд.

Източник: http://bnt.bg
Снимка: http://bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova