Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Силистренка от Италия подари аудиотехника на възрастните хора от Дома

Автор: paralel44.com | 12.07.2016

Силистренка от Италия подари аудиотехника на възрастните хора от Дома Силистренката Стоянка Цонева, инструктор по зумба, балет и танци в италианския град Ракониджи, провинция Торино дари на Дома за стари хора в Силистра озвучителна техника. От няколко години нейните малки курсисти събират пари от концерти и други сценични изяви и ги даряват във вид на най-необходими неща на Дома. По Коледа Таня, както я наричат всички, дари шевна машина и гладачка на домуващите.

Тази седмица тя и семейството и отново бяха посланици на дарителство от италианските деца и техните родители. Директорът на Дома Искрен Младенов се посъветвал с възрастните хора, какво биха искали да получат от дарителя си. Така хората получиха озвучителна система, защото много от тях са с нарушен слух. Въпреки трудната им подвижност те още носят музиката и ритъма в сърцата си и не са забравили да се веселят.

Стоянка Цонева е родена в Силистра, бивша възпитаничка на балетния педагог Варта Ценкова, а баба й живее в Дома. Инструкторката по танци разказа за начина, по който се събират средствата за силистренския дом, за обичта, с която всеки цент или кълбо прежда предизвиква умиление и е стимул за подражание в италианската общност. В знак на възхищение италианската местна преса разказва за Таня и нейните възпитаници. Вестникът с добрите дела бе подреден в архива на Дома.

От името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, в знак на признателност, Стоянка Цонева получи гравюра със символа на Силистра – Художествената галерия.

Източник: http://www.paralel44.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova