Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Самотна майка набира средства за операция на сина си

Автор: БНТ | 01.11.2016

Самотна майка набира средства за операция на сина си Самотна майка от Търговище събира средства за операция на болното си дете. Заради финансовата безизходица тя сама твори сувенири, които ще продава на благотворителен базар. Непосилно за майката е обаче да събере цялата сума от 6500 лв. за лечението в чужбина. Затова тя разчита на подкрепата на добри хора да дарят надежда на сина й Божко.

Божидар е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност. От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и ръчичките. На практика Лидия е безработна, защото се налага да е до сина си. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божко от 340 лв.

Лидия Гюрова, майка: И аз съм първокласник, всеки ден съм с него, за да може ако има някаква нужда от мене аз да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано.

Божидар: Нарисувах три картини и едната я дадох на госпожата - с водните бои.

По съвет на руски специалисти на Божидар може да се извърши фибротомия - безкръвна и щадяща операция, след която няма обездвижване чрез шини и гипс. За съжаление тя все още не се извършва в България. В клиника в Сърбия искат 5 700 лв. за операцията, нужни са пари за път и престой. Самотната майка също прави малки крачки към голямата цел. Всеки ден твори ръкоделия, които продава чрез приятели и социалните мрежи.

Лидия Гюрова, майка: Няма да ни стигнат средствата от това, което ще изкараме затова се обръщам към вашите зрители, ако може с нещо да помогне. Много се радвам, че има такива хора, които могат да ни подкрепят – с добри сърца.

В момента Лидия изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божко.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova