Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Сами претърпя успешна операция в Хановер

Автор: bTV | 09.03.2018

Сами претърпя успешна операция в Хановер 18-годишният талант в баскетбола Самуил Владимиров е преминал успешно операцията по отстраняване на тумор на мозъка. В момента той се намира в Хановер и състоянието му е стабилно.

„Сами е готов. Готов е! Казва, че е войник и е готов да скочи веднага и, ако може, да избяга със 100 километра в час от тук – разказва майка му Боряна Владимирова. – Добре е. Страхотен дух има и смятам, че това много ще му помогне за бързото възстановяване“.

Вече ви разказахме историята на Сами. При рутинен лекарски преглед той чува тежката диагноза тумор в мозъка. За животоспасяващата му операция бяха нужни 50 000 евро и средствата бяха събрани за по-малко от седмица с помощта на дарения.

Лекарят, към когото семейството се обръща за помощ, е доц. Венелин Герганов. Българският неврохирург работи в Международния неврологичен институт в Хановер. Там оперира Самуил.

„Имахме денонощна комуникация с него и неговата бърза реакция с организиране на спешната операция и пристигане тук са от значение, огромно значение, разбира се“, разказва Боряна.

По време на операцията лекарският екип установил, че туморът не е един, а няколко. Единият от тях се е намирал на много труднодостъпно място. Въпреки всичко, за момента няма нужда от втора операция, казва Боряна.

Семейството ще остане още седмица в Германия за изследвания.

Същевременно днес двата отбора, в които Сами е играл – „Левски“ и „Шампион 2006“, организират благотворителна среща в зала „Триадица“.

„Искам да изкажа огромната си благодарност, дълбока, от дъното на сърцето си. Не само моята, разбира се, а на цялото семейство, на всички хора, които помогнаха, които организираха и направиха всичко възможно да се съберат парите“, казва Боряна.

Тя благодари и на хората, които не са има ли възможност, но са подкрепили семейството с добри пожелания и положителна енергия.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova