Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Професор направи щедро дарение в Троян

Автор: http://statii.troyan21.com | 31.03.2016

Професор направи щедро дарение в ТроянСветилото в онкохирургията проф. Иван Гаврилов, завеждащ клиниката по гръдна хирургия в Онкологичната болницата в София е направил сериозно дарение по случай 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян, която се чества през тази година.

Професорът дарил картина – портрет на патрона на училището Васил Левски, икона на първоучителите св. св. Кирил и Методий, книги – негови авторски и други, исторически, посветени на велики за България събития, плюс немалката сума от 5000 лв. Дарителската воля е парите да се използват за награди за изявени ученици през следващите пет години.

„Този юбилей е наистина важен и аз държа да съм първият, който ще направи дарение за него”, заявил проф. Гаврилов при връчването на подаръците. „Човек може да бъде учител и будител през целия си живот“, добавил още големият български медик. От името на СОУ „Васил Левски” директорката Розалина Русенова благодарила за щедростта и в знак на признателност връчила на професора плакет с лика на патрона на училището Васил Левски.

Професор Гаврилов е известен с дарителските си жестове и се знае, че е особено щедър към храмове на православната ни вяра. Скъп подарък от него има и в троянската църква „Св. Петка” - икона на светицата, закриляща града ни. Именитият хирург е свързан с Троян и професионално – от години той има приемен ден в троянската болница и е помогнал на десетки троянски пациенти.

Източник: http://statii.troyan21.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova