Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Пловдивско читалище получи дарение две пиана

Автор: БНТ 2 | 22.03.2016

Пловдивско читалище получи дарение две пианаПловдивското читалище “Съвременник”, което чрез ефира на БНТ2 обяви, че има нужда от пиано, получи не един, а два музикални инструмента. Хора от Варна, Попово и Пловдив сами пожелаха да помогнат. Читалището вече се радва на даренията, с чиято помощ десетки музикални таланти от Пловдив имат шанс за изява и репетиции.

“Свят без добри хора е умиращ свят” – този надпис ни посреща в блока, в който години наред в дома на семейство Павлови звучи музика. Те отдавна живеят в столицата и за музикалния инструмент, който вече ще стои в камерната зала на читалището, се грижат техни близки.

Николай Павлов: “На пианото свиреше моя братовчед Никола като ученик, после спря да се занимава с музика и вероятно поради тази причина решиха със сестра си да направят този жест към читалището. И аз не бях учуден, това е абсолютно в техния стил.”

Другият музикален инструмент, на който някога е свирила Лили, дъщерята на Димитър Попов, сега ще се използва за репетиции и творчески срещи в читалището. За пренасянето и превозването на пианото, безвъзмездно помогна пловдивска фирма.

Димитър Попов: “Да помогнем за едно добро дело… Какво друго да ви кажа, разнежихте ми, стига толкова.”

Призивът на пловдивското читалище “Съвременник” получи отзвук в цялата страна. Първи откликнаха семейство Добреви от град Попово.

Галя Добрева: “Вечерта видяхме един репортаж и тогава дали на шега, дали на истина, просто споменах на съпруга ми да подарим нашето пиано. Просто искаме да помогнем там, където е нужно пианото.”

Разстоянието между Попово и Пловдив обаче е близо 300 километра и пренасянето на пианото се оказва сложна задача. Още по-далече е Варна, откъдето е Ивелина Петрова, която също откликва на призива на читалището.

Единствено заради големите разстояния в читалище „Съвременник“ в Пловдив не са музикалните инструменти от Попово и Варна, но ако има други читалища в страната, които се нуждаят от пиано, могат да се обърнат към БНТ2.

Татяна Николова – читалище “Съвременник -1986″: “Ние много се радваме на придобивките, но още повече се радваме на това, че този случай, това събитие тук ни показа, че е жива добротата у хората… че е жива човечността и искам да кажа: Хора, благодаря ви от сърце и е хубаво, че има хора, които не са забравили, че човек не живее само с хляба и ни подадоха ръка. Това много ще помогне в нашата работа. Благодарим на Българска национална телевизия 2, която много спомогна за нашата кампания, благодаря ви!”

Източник: http://bnt.bg
Снимка: http://bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova