Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Абитуриенти в подкрепа на деца със спинално мускулна атрофия

Автор: wishbox.org | 24.02.2016

Абитуриенти в подкрепа на деца със спинално мускулна атрофия„Панаир на добрината” е ученическа благотворителна кампания, организирана от зрелостниците на II Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън", която вече се превръща в традиция. Идеята на кампанията е да се дарят средствата, отделени за тоалети за изпращането, за благотворителност, като така в деня на сбогуване на училищния живот да се направи добрина.

Тя стартира с випуск 2014 на 2 АЕГ и обедини стотици ученици от цялата страна, съпричастни към каузата за „пеперудените“ деца. Те не само успяха да подпомогнат финансово болните, но и след преговори със Здравното министерство, „пеперудените” хора започнаха да получават месечни помощи.

През следващата 2015 година събраната сума от кампанията беше дарена на асоциация „Муковисцидоза“. Освен осигурените финансови средства, „Панаир на добрината 2015“ спомогна за създаването на ефективна клинична пътека за съответната болест.

Тазгодишната кампания

Във фокуса на тазгодишната кампания е генетичната болест спинално мускулна атрофия (СМА).

СМА е рядко генетично заболяване, характеризиращо се с дегенерация на двигателни неврони, което се изразява чрез мускулна атрофия и слабост. Заболяването може да засегне способността за движение на горни и долни крайници, главата и шията, както и процеси като дишане.

Проблеми на болните от СМА
Болните у нас се сблъскват със забавена диагностика и неправилно лечение, поради липсата на достатъчно компетентни медицински лица и стандарт за лечение. Поради неефективната грижа сме свидетели на стряскаща статистика – продължителността на живота на болните в България може и да не надвиши 2 години.

Екипът на „Панаир на добрината“, випуск 2016, се фокусира върху дарителска кампания, целяща закупуване на т.нар. „уреди, даващи свобода на движение“ за пациенти.

Парите, събрани чрез закупуването на бели тениски с логото на кампанията, отиват в подкрепа на болните от СМА. До момента в тазгодишната кампания са включени зрелостници от цяла България, включвайки градовете София, Червен бряг, Пловдив, Търговище, Варна и Плевен.

Повече информация можете да откриете на Фейсбук страницата на кампанията Панаир На Добрината.

Източник: http://wishbox.org
Снимка: http://wishbox.org

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova