Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Вярата, че и за тебе има спасение

Автор: Милостив | 17.01.2017

Вярата, че и за тебе има спасение Вярата за едни е суета, понеже отхвърлят съществуването на Бога, но за други тя е фундаментален смисъл на живота им. Вярата за тях е начин на живот.

Вярващият в Бога човек в свое време бива избавян от страданията си, както псалмопевецът е казал: "Ето, сиромахът викна, - и Господ чу и го спаси от всичките му беди" /Пс. 33:7/. Затова и чудесата, които и в днешно време Бог продължава да извършва, могат да се забележат най-вече от вярващият човек.

Едно такова чудо е станало и с Мариян, дете, отгледано в приемно семейство. Историята му е разказана в телевизия Bulgaria on air. Още като бил в дома, от който го взели, той се е обръщал към Бога за помощ. Молел Го е да му изпрати семейство, защото сред най-големите страдания на децата сираци е мисълта, че те са изоставени от собствените си родители и че са сред чужди хора: "Като ми е било много тежко и трудно, съм се молил, и съм си говорил с Него... И съм казвал: Господи, моля ти се, ако има начин, прати ми семейство, и аз искам семейство. Всеки иска семейство. И аз искам семейство. Всеки един човек иска семейство. Понеже идваха родителите, взимаха децата за празниците, мене никой не ме взимаше. И така, тя- вярата ми в Бога... като ме взеха, се усили още повече. Понеже виждах вече за какво става въпрос: когато искаш нещо от сърце и душа, най-вече със сълзи на очите, го получаваш".

Сега Мариян има свое собствено семейство, но споменът за грижите и любовта от приемното семейство му няма да бъдат забравени: "Аз на майка всеки ден и казвам, че е незаменима и неповторима жена. Казвам ѝ: "Аз сега създавам мое семейство, но ти винаги ще си важна в сърцето ми".

Мариян се оженил на Ивановден тази година. Има доведена дъщеря от жена си. Той е готов да се грижи за малката Мира като за свое собствено дете. Нещо повече, той би желал един ден да стане приемен родител и на дете от дом, за да може по този начин да върне жеста на своите родители, и така да даде възможност на още едно отхвърлено дете да излезе от общественото предградие.

Видео с Мариян

Източник: http://www.bgonair.bg
Снимка: http://www.bgonair.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova