Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Прием в магистърската програма Църковно социално дело

15.08.2016

Прием в магистърската програма Църковно социално делоАко искате да докажете, че на практика, а не на теория, има църковна благотворителност в България; ако искате не само на думи, а и на дело да бъдете полезни в грижата за многобройните нуждаещи се от социална подкрепа хора в България, можете да осъществите желанието си, като придобиете компетентни познания в магистърската програма „Църковно социално дело“ към Богословския факултет на Софийския университет.

Срокът за подаване на документи за магистърската програма „Църковно социално дело“ продължава до 21 септември. Документите се подават в сектор „Студенти на Богословския факултет на СУ, а устното събеседване ще бъде на 27 септември от 10 ч. в сградата на Богословския факултет. Класирането и записването на кандидатите е в началото на октомври.

Междуфакултетската магистърска програма „Църковно социално дело“ отразява актуалната необходимост от засилено участие на Българската православна църква в социалната дейност и нуждата от подготвени специалисти в тази област.

Завършилите програмата имат възможност да прилагат придобитите знания и умения в реализацията на "Kampanya_Vijdam_ te" църковно-социални дейности на Българската православна църква, както и при взаимодействието между нея и държавните и обществени организации, занимаващи се със социална дейност.

В процеса на обучение са предвидени и практикуми, включително с възможност за провеждането им в чужбина (за първия випуск той се състоя в Християнския социален център на Дрезден, Германия).

Студентите в магистърската програма получават задълбочена академична теоретична и практическа подготовка в две основни области – теология и социални дейности, която оформя необходимия комплекс от базисни и специализиращи знания и умения за:

• Фундаментите, историята и развитието на богословското знание като цяло, свързано с необходимостта от преоткриване, актуализиране и интегриране на духовната традиция на Православната църква в областта на милосърдното служение и пастирската грижа за нуждаещите се, с цел да се развият подходи за професионална дейност в съответствие с християнската вяра и богословско възпитание в контекста на социалното дело днес.

• Основите, историята, методите, организацията и управлението на социалната работа, професионалните ценности и норми в нея, комуникативните и поведенчески стратегии и приложението в различни направления и форми – социална закрила, проектна дейност, практическа реализация в специализирани институции, с различни групи нуждаещи се от духовна и социална подкрепа лица и общности: с увреждания, хронични заболявания, зависимости, поведенчески отклонения, жертви на насилие, в неравностойно положение и в риск, на различна възраст.

Успешното съчетание на дисциплини от направленията теология и социални дейности дава подготовка за реализация в различни сфери на църковно-социалното дело.

Завършилите програмата могат да се реализират като: организатори, ръководители на проекти в областта на социалното подпомагане, извършвано от Българската православна църква; организатори на социални услуги в църковни енории и специализирани институции на Българската православна църква; специалисти в духовното обгрижване и социалната подкрепа на настанени в лечебни заведения, домове, приюти, центрове за работа с хора с увреждания, с хронични заболявания; в подкрепата на бездомни, страдащи от зависимости, жертви на насилие, пребивавали в специализирани институции; за работа с възрастни в период на ресоциализация и т.н.

Източник: http://www.pravoslavie.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova