Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ловците отново отвориха сърцата си за благотворителност

Автор: Дарик радио | 15.02.2018

Ловците отново отвориха сърцата си за благотворителност За поредна година на традиционната си ловна вечеринка авджиите от Разградско показаха, че освен да се забавляват, могат и да даряват. Те отвориха сърцата си за благотворителност в подкрепа на кауза на Българския червен кръст.

На тържеството на Ловно-рибарското сдружение „Сокол“-Разград бе събрана близо половината от сумата, необходима за разкриване на социална трапезария за ученици в Разград.

Общо 2790 лева получи д-р Милена Кехайова за реализация на инициативата. Тя уточни, че трапезарията ще бъде разкрита в края на годината и в нея ще се хранят 50 деца от социално слаби семейства. В края на вечерта кметът на Разград д-р Валентин Василев призова колегите си по хоби в следващите дни да дарят още, за да се достигне сумата от 7000 лева, която е необходима за разкриването на трапезарията. Семейството на градоначалника дари 1000 лева.

Василев участва в благотворителен търг за печено прасенце, което бе голямата награда в томбола и бе спечелено от ловец от Девета ловна дружинка в Пороище, той обаче го дари на своята дружинка, която пък взе решение да го предостави за провеждане на търг. В него кметът наддава в конкуренция с дружинките от Ясеновец и Дряновец и с един от спонсорите на томболата Неломил Иванов, но те се оттеглиха, когато цената стигна 600 лева. Василев обяви, че съпругата му д-р Елена Василева също дарява за каузата 400 лева.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova