Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Животът на онкоболна жена зависи от скъпо лекарство

Автор: http://trafficnews.bg | 04.04.2016

Животът на онкоболна жена зависи от скъпо лекарствоОнкоболна жена е принудена да живее в адски мъки и болки. Тя има две деца- момиче и момче на 14 и 12 години. Преди година разбира за тежката диагноза.

През юни миналата година на Пенка откриват тумор в мозъка. Тогава лекари от болницата „Св. Иван Рилски” в София оперират 37-годишната жена. Веднага след това започнал курс на лъче и химиотерапия.

Декември жената получава парализа на лицето и състоянието й се влошава. Семейството веднага търси помощ в УМБАЛ „Свети Георги”. На скенера медиците откриват два нови тумора. На жената веднага и се извършва оперативна намеса, след което нов курс на химиотерапия. При изписването на Пенка лекарите й издават епикриза и документи, в които се описва какви медикаменти да поема.

Оказва се обаче, че жената не може да закупува лекарствата с намаление, защото поради заболяването й тя не може да има рецептурна книжка. Здравната каса не може да поеме лечението на Пенка. Всеки месец цената на така важните лекарства варира около 420 лева.

37-годишната жена е телково решение за 100% инвалидност. Тя получава 380 лева пенсия и социална помощ. Мъжът й Иван се грижи за нея. Тъй като нямат брак той не може да стане придружител и да получава помощи.

Всекидневно Пенка живее като в ада- болки до припадък. За да намали страданието на жената, онкологът, който семейството посещава, предписва медикамента Темодал. Чрез него Пенка има шанс да живее нормален живот. Една опаковка от лекарството съдържа 5 таблетки, за да се подобри състоянието й тя трябва да поеме 15 такива на месец. Проблемът на семейството е че само една опаковка от така важното лекарство струва 167 лева, като това са 500 лева на месец. За Пенка и Иван това са непосилни средства. Допреди 4 години медикаментът е бил част от списъците с лекарства, които се поемат от здравната каса за лечение на онкологично заболявания. Но той вече не е включен.

Иван отчаяно търси хора, които разполагат с медикамента или имат средства да помогнат на жена му.

Ако имате и вие желание да помогнете на Пенка може да се свържете с Иван на телефон 0895160413 или да дарите по банков път:
Титуляр: Пенка Недкова Говедарска
IBAN: BG26STSA93000021505201 (лв.)
BIC: STSABGSF

Източник: http://trafficnews.bg
Снимка: http://trafficnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova