Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кметица осигури хляб и лекарства за бедните си съселяни

22.03.2016

Кметица осигури хляб и лекарства за бедните си съселяниКметицата на Димитровградското село Крум Златка Тенева реши да подпомогне бедните жители на селото, като им осигури евтин хляб и лекарства, пише „Монитор“. За илачите тя се договорила с няколко големи аптеки от Димитровград да доставят част от медикаментите без пари или с минимално доплащане.

Там където й отказали звъннала направо на фармацевтичните компании и техни представителства. В крайна сметка постигнала успех навсякъде.

За хляба обаче не тръгнала да се занимава с производители, а се разбрала с магазина в селото си. Търговците склонили да осигуряват 60 самуна за бедните в селото на съвсем преференциалната цена от 45 ст на бройка.

За да е още по-евтино, Златка плаща 15 стотинки от цената, като за крайния получател остават само 30 стотинки. Това е близо 3 пъти по евтино от пазарната стойност на хляба в региона.

Парите за тази субсидия, Златка Тенева осигурява от собствената си кметска заплата. Тя е 900 лв, като след удръжките остава чисто 780. От тях 200 лв ежемесечно отиват за хляба, както и други инцидентни суми за нуждите на най-бедните Крумовци.

Тенева твърди, че не прави жеста си за признание, а просто иска да помогне на бедни и стари хора, които нямат роднини край тях за да им помогнат.

Златка Тенева е втори мандат кметица на село Крум. Досега бе известна сред хората от общината с инициативата си, която доведе до вдигането на 15-метров светещ кръст край селото.

Източник: http://literat-img.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova