Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци почистваха Кладнишкия манастир

Автор: http://dveri.bg | 06.09.2016

Доброволци почистваха Кладнишкия манастир Доброволци от София се събраха в Кладнишкия манастир “Св. Николай”, за да помогнат на о. Рафаил Стефанов в почистването на района на св. обител. Сред помощниците бяха Юлия Берберян, Жюстин Томс, хора на изкуството, православни християни.

Доброволците са почистили тревата в двора на манастира, храстите, помещението, в което посетителите се събират на празници. Тъй като св. обител няма договор със сметоизвозваща фирма, поради липса на средства, участниците в съботника са събрали помежду си сумата от 200 лв. и са наели камион, който да извози събрания боклук. Йеромонах Рафаил многократно е сигнализирал за проблема със сметосъбирането на св. обител, но не е намерил подкрепа в отговорните институции.

Участниците в почистването са отчели, че поддръжката на манастира изисква много работа, която не е по силите само на един човек. Въпреки колосалния труд, който са положили днес, доброволците смятат, че има нужда от още много работа, за да може манастирът да придобие добър вид. Трудността идва и от факта, че местните жители гледат на св. обител преди всичко като на място за празненства, увеселения и сбирки, където си устройват излети, но не са ангажирани с почистването и поддръжката на мястото и сградите, повечето от които са силно увредени от земетресението от 2012 г. и има предписания да не се използват.

Доброволците заявяват, че ще продължат да помагат на игумена за осигуряването на чистотата в манастира, за да може той да продължи да функционира като място за богослужение и срещи между християни.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova