Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Портрети се продават на търг в полза на болни деца

14.11.2016

Портрети се продават на търг в полза на болни деца Западно - и Средноевропейският митрополит Антоний участва в четвъртото издание на благотворителната кампания “Да оставим следи”. Проектът е на сдружение „Кауза“ и има за цел да насочи общественото внимание към здравните проблеми и подобряване качеството на здравните услуги за новородени и деца. Това се прави чрез създаване на художествени портрети на известни личности от българското общество, които след това се продават на търг, а парите се използват за закупуване на медицинско оборудване, предназначено за деца.

Тази година митрополит Антоний взе участие в инициативата и неговият портрет, направен в приемния салон на синодната палата, е включен в търга, който ще се проведе в средата на декември. С парите, събрани от тазгодишното издание на кампанията, ще бъде закупена първата педиатрична линейка в България и транспортен кувьоз към нея.

До сега в рамките на инициативата са проведени четири търга и са събрани около 150 000 лв., с които е закупена апаратура за държавни болници.

Инициатор на кампанията и фотограф на художествените снимки е Велислава Каймаканова – Ножарова. Пред обектива й в полза на каузата досега са заставали десетки певци, артисти, общественици, бизнесмени, но за първи път участва български митрополит.

Така изглежда педиатричната линейка, която предстои да бъде закупена след търга на фотографиите през декември.

На 14 декември 2016 г. ще бъде проведен поредният благотворителен търг на „КАУЗА”. Водещ на събитието ще е Игор Марковски. Наддаването ще се състои в литературен клуб „Перото”, помещаващ се в НДК. Това е общо петият търг на сдружението, като до този момент такива е имало в София и Пловдив

Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova