Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда

Автор: БНТ | 10.04.2018

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нуждаХиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда на Цветница. Благотворителната акция е на сдружение „Празнични герои“, което подкрепи домакинства в цяла България. Лица на кампанията са водещите на БНТ Даниел Михайлов и Юлия Наева.

В София те се срещнаха с възрастна жена, която от няколко години живее без вода в дома си.

Даниел и Юлия прекрачват прага на Светла Димитрова. На 81 години тя посреща още един празник повече с мисъл за основните си нужди и по-малко за богата трапеза. Днес Светла получава един от 5100 пакета с храна, които организацията „Празнични герои“ раздава из страната.

Светла Димитрова: "От фондацията са много мили, много отзивчиви и с желание да ми помогнат, за което сърдечно им благодаря на холидейци. За жеста, който правят за възрастните хора."

За Светла този жест е безценен. Но тя отдавна има проблем, който дарението не може да разреши. Домът, в който живее, отчасти е собственост на държавата. Друга част обаче се държи от акционери. Те решават да ѝ спрат водата.

Светла Димитрова: "Чувствам се много нещастна. Много унижения понесох от това, че ходя да се къпя при близки и приятели всяка седмица."

Даниел Михайлов - телевизионен водещ, БНТ: "Не е нормално... Европейска държава, 21-ви век, и да попадаме в такава среда и на такава ситуация."

Юлия Наева - телевизионен водещ, БНТ: "Мисля, че всеки от нас може с каквото е необходимо да направи добро на човек в нужда."

Този ентусиазъм искат да запалят у българите празничните герои. Светла обаче настоява и за вниманието на институциите. Казва, че не планира да напусне жилището си. И очаква тяхната реакция, за да заживее в нормални условия.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova