Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна акция за спасението Гергана

Автор: www.otzvuk.net | 08.08.2016

Благотворителна акция за спасението Гергана„Да помогнем на Гергана!”, с това мото стартира благотворителната акция за 33-годишната жена, която страда от много рядка болест. Младата майка на 11-годишно момиче се нуждае спешно от лечение в чужбина.

Необходимите средства за уточняване на диагнозата и нужните изследвания в Университетската клиника в Кьолн са около 10 хиляди лева.

Тя се казва Гергана Павлова. Родена е във Враца, но от дълги години живее в Асеновград.

Диагнозата релапсиращ полихондрит е поставена в началото на юни. Много рядко автоимунно заболяване, засегнало едва 800 човека в света. Характеризира със силно, епизодично възпаление на хрущялните структури, главно в носа, ушите и гърлото. Освен тях се засягат още очите, сърдечно-съдовата система, ставите, кожата, централната нервна система и други. Заболяването се отдава или на наследственост, или на хормонални проблеми, но още не е доказано какво го отключва. Знае се, че не се лекува, а се прави поддържаща терапия. Ако не се лекува, прогнозата е смърт от 10 месеца до 5 години.

Лутането по лекарите е отнело четири месеца на жената. Най-тежкото било докато установят какво й има. Само в България за изследвания и прегледи досега е дала 3 000 лева. Приятелят й дори продал колата си, за да й помогне. "В България сме минали през всички най-големи светила в ревматологията. Професорите се изказаха, че са сигурни в тази диагноза”, допълва тя. Сега я крепи фактът, че в чужбина има лечение, защото в България й е казано, че няма.

Изпратила е запитване до клиниката в Кьолн, като представили всички направени изследвания в България – скенери, ядрено-магнитни резонанси и пр. Все още няма запазен час за Германия, защото няма нужните средства. Когато събере парите, ще я приемат за диагностициране и изследване. Сумата от 10 000 лева не включва таксите за престой, лекарствата, които са необходими, последващото лечение и пр. Гергана е безработна от зимата, а приятелят й Димитър е в отпуск от месец, за да се грижи за нея.

Болките започнали през март т. г.. В началото усетила тежест в гърдите. “Всичко започна от гнойни ангини една след друга. Тръгнах да си махам черна точка от носа, стиснах леко и се чу надробяване”, каза още Гергана.

„Не ми тежи, че аз съм на 33 години и няма лечение за мен. Тежи ми, че детенцето ми остава самичко. То ще има нужда от мен още много години, а не от 10 месеца или 5 години, както се дават за болестта“, казва майката. Докато била по болници малката Джулия се явила сама на матури. „Моля ви помогнете на мама. Да мога да я гушкам и да е до мен“, казва с тъга в очите малката Джулия. „Опитвам се да се усмихвам заради нея, но е много.трудно.Всяка вечер се моля на Господ. И сутрин му благодаря като се събудя, че съм будна и че ни е дарил с този ден“, споделя още Гергана.

Благотворителната акцията за спасението на Гергана е в разгара си. По сметката вече е събрана почти половината от необходимата сума. Деца от Каптажа дариха над 300 лева от организирана от тях акция, като продават свои вещи на символични цени. Директорката на РИОСВ Смолян Екатерина Гаджева връчи в четвъртък дарение от благотворителния базар с творби от конкурса „Дарове от планината”, организиран от екоинспекцията, както и лични средства на работещите там в общ размер от 550 лева.

БАНКОВАТА СМЕТКА:
IBAN BG66 CECB 9790 10B2 1480 00
BIC: CECB BGSF

Гергана Павлова, телефон 0894 321021

Предишна публикация в Милостив за Гергана - тук

Източник: http://www.otzvuk.net
Снимка: http://www.otzvuk.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova