Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дневните центрове в Габрово получиха нови придобивки

Автор: www.gabrovonews.bg | 10.06.2016

Дневните центрове в Габрово получиха нови придобивкиШведска стена, медицински топки – 1, 2 и 3 кг., тояжки и ластици за рехабилитация, велоергометър, батут и специализиран уред за раздвижване на крака и ръце, предназначени за потребителите на Дневния център за деца с увреждания, и сгъваеми маси, дъска за писане, пералня и масажна медицинска кушетка за нуждите на Дневния център за възрастни хора с увреждания, бяха дарени във вторник.

Зад поредното добро дело в Габрово и този път застанаха Фондация “Хора служат на България: Аалст – Габрово”, които в партньорство с Обществен дарителски фонд – Габрово и Фондация „Работилница за граждански инициативи“ протегнаха ръка, реализирайки още една добра идея за подпомагане на двата Дневни центрове, намиращи се на бул. „Трети март“ и в квартал „Бичкиня“.

Новите придобивки на Дневния център за деца с увреждания бяха официално предадени на директора Светла Григорова от Вили Ван Импе, секретар на Фондация “Хора в помощ на България: Аалст – Габрово” и почетен консул на България в Източна Фландрия, в присъствието на Марияна Башева от Клуб “Приятели на Белгия”, Нина Мускурова и Галина Банковска от ОДФ – Габрово.

Общата стойност на дарението за двата Дневни центъра в Габрово е в размер на 2050 лв. „Изказвам огромни благодарности на Фондация “Хора в помощ на България: Аалст – Габрово, ОДФ – Габрово и „Работилница за граждански инициативи“ за това, че винаги са до нас и подкрепят нашите идеи. Винаги когато можем и с каквото можем ще помагаме на нашите приятели от Дневните центрове“, заяви Марияна Башева.

От своя страна служителите в Дневния център за деца с увреждания благодариха за новите придобивки и споделиха, че те допринасят за качеството на услугите и улесняват тяхната работа, помагайки по този начин на децата.

След посещението си в новата сграда на Дневния център на бул. „Трети март“, дарителите се оправиха към Дневния център за възрастни хора в квартал „Бичкиня“, където бяха радушно посрещнати и зарадваха потребителите му с новите придобивки.

Преди дарението днес от Клуб „Приятели на Белгия“ и Фондация „Марсел Де Бископ“ осигуриха още 4 преносими компютри за нуждите на двата Дневни центъра.

Източник: http://www.gabrovonews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova