Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца с увреждания спортуваха благодарение на известна банка

Автор: www.bcaf.bg | 09.11.2016

Деца с увреждания спортуваха благодарение на известна банкаЗа около 200 деца от седем града – София, Пловдив, Варна, Русе, Банско, Сливен и Плевен, тазгодишният октомври е месец за спорт и най-вече за общуване с конете. Това се случва благодарение на Програма „Спорт за по-добър живот на децата”, спонсорирана от TBI Bank ЕАД, координирана от Фондация BCause.

В програмата участваха: Фондация "Светът на Мария", София; Сдружение "Клуб по конен спорт Табора", Сливен, Сдружение "БАЛИЗ”, Плевен,; Сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България" (СБХБ), Варна, Сдружение „Еквилибриум“, Русе, Сдружение „Избор”, Банско, Сдружение "Паралелен свят" - Пловдив.

През изминалия месец седемте организации консултираха родителите и сформираха групите на децата с увреждания. Започнаха заниманията, които са най-разнообразни в различните градове: от зумба и пилатес, през конна езда и йога, до плуване и бягане. Целта е чрез спорта и движението децата да укрепват физически, да подобряват самочувствието си, да се развиват щастливи.

Още след първите занимания са видими ефектите, както разказва майката на 9-годишно дете с аутизъм от Плевен: „Наблюдавам усмивките на всички деца в нашата група, желанието, ентусиазмът. Виждам промяната в сина си по време на конната езда, положителната емоция струи от него, а желанието да бъде заедно с любимото си конче е наистина необяснимо силно. Очакваме всяка сряда с нетърпение, за нас „ходенето на кончета“ е не само очакване, а и стимул и награда, научихме се да договаряме. Научихме се да пазаруваме - вече знаем как да мерим морковчетата, които купуваме за кончето, на кантара в магазина без притеснения..... Терапията започва много преди да се качим на коня, децата се учат да са заедно, да се изчакват, да пътуват, да разговарят с хората около тях, да бъдат в контакт с природата. Изключително съм благодарна за възможността да бъдем част от тези дейност и наистина се надявам да се намери начин, за да продължават целогодишно.“

Източник: http://www.bcaf.bg
Снимка: http://www.bcaf.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova