Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца от Добрич изработиха сувенири и ги подариха на българското училище в Йоханесбург

Автор: Агенция \"Фокус\" | 31.08.2015

Деца от Добрич изработиха сувенири и ги подариха на българското училище в Йоханесбург Деца, които участват в съвместния проект „Български искрици” на Регионалния исторически музей в Добрич и „Българска шевица” ЕООД, са изработили сувенири от „жива” вълна и прежда, това съобщи Магдалена Петрова, един от инициаторите и координаторите на проекта, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

Сувенирите вече са изпратени на децата от българското училище в Йоханесбург. В най-големия град в Република Южна Африка са създадени Българско неделно училище „Слънчо” и Български културен и християнски център. В следващите месеци екипът на „Български искрици” ще подготви още подаръци под формата на звукови файлове с български песни за децата от български училища в различни градове на Европа, като Саарбрюкен, Германия, Братислава, Словакия и други места. Магдалена Петрова сподели също, че проектът е получил покана за гостуване през есента в Шанхай, Китай, където пред чуждестранна публика ще могат да бъдат представени трите модула „Средновековна работилница”, „Силата на българското слово” и „Магията на българската шевица”.

На този етап екипът на проекта търси възможност за осигуряване на финансирането за това представяне на българската култура в далечната азиатска страна. Първите стъпки за популяризиране на българската култура зад граница бяха поставени миналия месец с гостуването на деца и преподаватели в молдовския град Тараклия. Университетът там е получил като подарък от българските гости автентична носия от сливенския край. Ивелина Романова от РИМ – Добрич, сподели, че по време на посещението в Молдова, когато децата по един импровизиран начин са представили сътвореното от тях в рамките на проекта от неговото начало през ноември миналата година.

Източник: http://www.focus-news.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova