Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младежи от Делфините ще дарят 15 000 лв. за болни деца

Автор: Милостив | 15.01.2016

Младежи от Делфините ще дарят 15 000 лв. за болни децаКогато децата от малки се учат да бъдат добри, да мислят за другите и да помагат, бъдещето им изглежда светло.Днес ще ви зарадваме с една чудесна новина, породена от такива млади.

За осма поредна година младежи от "Делфините" – PTPI, започнаха усърдната работа по своята Коледна благотворителна кампания. Цели два месеца преди края на годината те изработиха ръчно невероятни картички. Тази година инициативата е изключително успешна, като с много труд и желание учениците успяха да съберат сумата от 15 006 лв., въпреки първоначалната им цел от десет хиляди.

Събраните средства ще бъдат дарени на болница "Света Марина", където ще се обзаведе стая за рехабилитация и физиотерапия за деца и младежи с двигателни и неврологични проблеми. В нито едно лечебно заведение във Варна няма такива кабинети, в които да се работи с деца. Достъпът до подобни процедури в града и региона е крайно ограничен, като 90% от децата над 7-годишна възраст нямат такъв.

В майсторенето и продаването на картички за кампанията се включиха не само "Делфините”, но и доброволки от чужбина, много познати и приятели. Произведенията бяха продавани не само във верига магазини във Варна, но и в Окръжния съд, 2 завода в Девня, както и извън България. През миналата година, младите дариха 12 700 лв. за закупуване на спирометър, сонди, храни за ентерално хранене и енергийни напитки за болните от муковисцидоза, както и 50 говорещи апарата за измерване на кръвно налягане на незрящи варненци. Организаторите благодарят на всички, които вярват в тях и ги подкрепят в традиционната им инициатива.

Източник: http://www.chernomore.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova