Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Фенове на "Ботев" събраха 6000 лева от благотворителния търг в подкрепа на Ники

Автор: botevplovdiv.bg | 21.01.2016

Фенове на "Ботев" събраха 6000 лева от благотворителния търг в подкрепа на НикиПривърженици на ПФК "Ботев" Пловдив събраха сумата от 6000 лева, която ще бъде дарена за лечението на 23-годишния почитател на клуба Николай Попов, който страда от левкемия. Десетки фенове от различни възрасти се включиха в благотворителния търг на базата в Коматево и наддаваха в продължение на час и половина за близо 60 артикула, спортния клуб.

Най-скъпо оценената вещ на търга бе фланелката на бившия играч на Барселона Деко, с която португалският футболист вдигна купата на Шампионска лига през 2006-та година. Ценният артикул, който бе предоставен от президента на БФС Борислав Михайлов, отиде при привърженик на "канарчетата", който пожела анонимност.

Вторият най-желан артикул на търга се оказа капитанската лента на Иван Цветков от последния мач на "жълто-черните" през сезон 2014/2015., която отиде в ръцете на именика Антон Митрев.

Фен-фракцията Лудата Банда откупи екипа на Тодор Неделев от мача на националите с Италия в Палермо за сумата от 500 лева. Момчетата подариха фланелката на родителите на Ники, които присъстваха в залата.

Изненадата на търга бе продажбата на фенски шал от лимитирана серия на Александър Миневски, който бе наддаван до 500 лева. Шалът "Рамо до рамо" се явява и най-скъпият шал на "Ботев" в историята. Той отново бе закупен от фен пожелал анонимност.

Зам.кметът по "Младежки дейности и спорт" Георги Титюков, който също взе участие в търга, си закупи оригинална снимка на отбора на Ботев от 80-те години, а фен на "жълто-черните" увеличи архива си с ценна програма от 62-ра година от 1/8-финалния мач на КНК с ирландския Шамрок Роувърс.

Феновете наддаваха още за топки от различни години, значки, календари и други интересни артикули от историята на 104-годишния клуб.

В края на вечерта развълнуваният баща на Ники - Тодор Попов благодари пред всички присъстващи в залата с думите:

"40 години съм фен на Ботев и никога не съм си представял, че такъв ден ще настъпи за мен и по този начин ще се изправя пред вас. Искам да благодаря на всеки един за подкрепата и всичко което правите", сподели Тодор Попов, който не скри сълзите си. Той и семейството му получиха аплодисменти и много пожелания да бъдат силни в тежката борба с левкемията.

Артикулите, които останаха непродадени на търга ще бъдат пуснати в продажба във фен-страницата на КПБП.

Източник: https://botevplovdiv.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova