Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Със средства от благотворителна изложба бяха закупени 330 тома литература за Детски отдел на Библиотека Искра в Казанлък

Автор: Агенция \\ | 18.09.2015

Със средства от благотворителна изложба бяха закупени 330 тома литература за Детски отдел на Библиотека Искра в КазанлъкСумата от 1400 лв. бе събрана в рамките на благотворителната фотоизложба „ Искам да ти покажа“, организирана от Кристина Иванова и Елица Петкова, предаде кореспондент на Радио „ Фокус“.

Идеята възникнала случайно. В изложбата със свои фототворби участваха деца от община Казанлък. Със събраните средства е закупена литература за Детски отдел на Библиотека "Искра", общо 330 тома.

Свой дял в благотворителната проява имат и група американски студенти, водени от Нанси Болт – преподавател по "Международно библиотечно дело" в Емпорийския държавен университет на САЩ, заедно с още двама ментори и директора на Факултета за "Библиотечен и информационен мениджмънт" Линдзи Уорнър. Те посетиха Библиотека "Искра" в Дните на Националната библиотечна седмица и дариха 500 лв. за каузата.

Новорегистрираните читатели в Детски отдел на казанлъшката библиотека са 1 100, сочи статистиката на библиотекарите. Близо 7 хиляди са регистрираните посещения. Над 35 хиляди са раздадените библиотечни материали, 32 хиляди художествена литература и 3 хиляди научна литература.

Източник: http://www.focus-news.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova