Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Натали Василева се нуждае от помощ, за да продължи лечението си

27.11.2023

Натали Василева се нуждае от помощ, за да продължи лечението си32-годишна жена се нуждае от помощ, за да може да продължи лечението си. Тя страда от рак на стомаха, а след операция получава разсейки в черния дроб.

Натали Василева живее в село Кътина, край Нови Искър. През 2021 година започва да повръща и губи част от теглото си. След посещение при лекар ѝ назначават медикаментозно лечение. Състоянието ѝ обаче не се подобрява, а два месеца по-късно откриват огромен тумор в стомаха ѝ, който пречи на приетата храна да преминава в храносмилателната система.

Следва операция в столична болница, след която е подложена на по-лека форма на химиотерапия.

Натали се връща на работа, но получава нов признак, че нещо не е наред – очите ѝ пожълтяват. Оказва се, че черният ѝ дроб не функционира, а след първия тумор има метастази и на черния дроб. Новият тумор обаче не може да бъде премахнат по никакъв начин. Заема 2/3 от черния ѝ дроб и е резистентен към химиотерапии.

Единственият шанс за Натали да оцелее е лечение в Израел. Тя вече работи със специалисти в Медицински център "Асута", където проф. Меримски и връща надеждата за живот. Там са ѝ направени генетични изследвания и е установена мутация.

Сумата за лечението на Натали обаче се оказва непосилна за нея и близките ѝ. Струва 25 000 лева на месец и ще продължи около година.

Към всички младата жена се обръща с думите:

"Отправям този апел за помощ към всички вас!
Това съм аз - Натали, на 32 години. Преди две години бях диагностицирана с рак на стомаха. Преживях 6-часова операция и след това химиотерапия и точно, когато си мислехме, че съм го преборила, ми откриха разсейки в черния дроб.

За съжаление, последващата химиотерапия не успя да го премахне и туморът се разрастна в корема ми и лимфните възели и се влоших.

В България ми казаха, че няма надежда и шанс да се оправя, но аз знам, че имам силата и волята да преборя смъртоносната диагноза.

Пратих епикризите си в различни страни и в Израел един професор ни даде лъч надежда! И така, в разгара на войната, излетях до страната и се срещнах с професор Меримски в Тел Авив, където ми направиха обстойни изследвания и план за лечение.

Той не само каза, че ще успее да подобри състоянието ми, но и обеща да се бори с мен до пълното ми излекуване! Лекарството, което трябва да ме спаси и престоят ми там струват по 25 000 лв за месец, в продължение на година. Към момента успяхме да го вземем за 2 месеца. За жалост сумата за лечението за предстоящите месеци е непосилна за мен и семейството ми!

Моля, всеки който може и има желание да сбъдне мечтите ми за живот и светло бъдеще, да ми помогне! Аз няма да спирам да се боря! Дори и малкото за нас е голяма крачка към надеждата".

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova