Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарители събраха 1300 книги за читалищна библиотеката в Згарево

16.06.2022

Дарители събраха 1300 книги за читалищна библиотеката в ЗгаревоНад 1300 книги събра HR експертът Милен Великов с помощта на дарители за обновяване на книжния фонд на Читалище „Съзнание 1897“ в плевенското село Згалево. Специалистът по управление на човешките ресурси и създател на подкаста „Капиталът човешки с Милен Великов“ отчете резултатите от благотворителната кампания в профила си във Facebook и благодари на всеки един човек, който е „дарил частичка от себе си“ за обновяване на фонда на библиотеката. В кампанията, която беше обявена от Великов в последните дни на май и продължи до 8 юни, са дарени парични средства на стойност около 850 лв., а книги и списания са изпратени от Плевен, Варна, Кюстендил и Търговище. Книги са дарили и от НЧ „Димитър Каляшки – 1920“ с. Жиленци. Сред подкрепилите кампанията са също писателят Иво Сиромахов и актьорът Мариан Бачев. Транспортът е осигурен от Илиян Севдин.

„Благодаря от сърце на дарилите книги, списания и лични пари. Благодаря, че намерихте начин, видяхте смисъл, обещахте и се включихте в тази инициатива. Благодаря, че ме подкрепихте, подкрепихте четящите в с. Згалево, доверихте се на един апел тук. Ако някога минавате от там, помнете, че частичка от вас се намира в библиотеката, защо не и в съзнанието на хората и техния бъдещ мироглед. Вярвам, че промените ще са към по-добро“, написа още Великов.

След успешно приключилата инициатива в село Згалево предстои описването и подреждането на книгите в библиотеката, популяризиране на заглавията и авторите, „както и вътрешната потребност на читателите да изследват новите гледни точки, да ходят по-често там – да четат, мислят и интерпретират. Да пазят и съхраняват дареното – също. Да надградят тази инициатива! Поклон пред всички вас и благодаря от сърце!“, допълни Милен Великов.

Източник: https://azcheta.com
Снимка: https://azcheta.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova