Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца дариха дезинфектанти и рисунки на врачанска болница

12.05.2020

Деца дариха дезинфектанти и рисунки на врачанска болницаВълната на съпричастността към лекарите на първа линия стигна и до най-малките. Във Враца възпитаниците на детска градина и техните родители направиха дарение за местната болница.

Идеята възникнала във Facebook групата на детската градина. Родителите и учителите заедно решили точно на патронния празник - 9 май, вместо да получават, да направят подаръци. Част от дарението са дезинфектанти, купени с пари, които събрали всички.

"Свързахме се с ръководството на болницата, попитахме ги от какво имат най-много нужда. Те споделиха, че се нуждаят най-много от дезинфектанти. Ние ги поръчахме, закупихме ги и за мен е удоволствие да връча Свидетелството за дарение на д-р Керемедчиев", обяви директорката на детската градина Пламена Цветанова.

Решили да направят и конкурс за рисунки и да подарят част от тях на медицинските работници, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Вдъхновител за творбата на 5-годишния Доминик била мама. От нея той разбрал кое е най-важното в борбата с пандемията. Затова апликирал истинска маска в центъра на изображението си.

Съвсем символично детските рисунки станаха притежание на медиците от врачанската болница на самия рожден ден на детската градина. По този начин моралната подкрепа на децата от детската градина ще бъде за всички – и за медиците, и за пациентите. Така по-бързо ще се изпълни и голямата мечта на Додо - коронавирусът да се махне и всичко да са отново заедно. За да могат отнова да играят и да учат заедно, и да са волни и щастливи, както преди пандемията.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova