Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

12.12.2023

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й кракДобрата новина съобщи борбеното момиче преди коледен благотворителен турнир по минифутбол, организиран в нейна помощ в родния й град. Сега средствата от събитието ще отидат за 3-годишния Тихомир от с. Михайлово, който е диагностициран с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. За да може да продължи лечението му, са нужни по 1520 лв месечно до навършване на 7-годишна възраст.

"Много неочаквано за мен средствата се събраха. Не мога да опиша какво щастие изпитвам. Изискахме нова оферта за протезата. Сумата е 83 750 лв., тя включва престой и обучение в протезния център. Средствата, които имам, ще са достатъчни. Кампанията за набиране спира, при нужда ще бъде възобновена. Благодаря ви, че бяхте съпричастни и сбъднахте една моята мечта. Направеното добро винаги се връща към нас", сподели Гергана Петрова.

Новината идва като подранил подарък за 20-ия рожден ден на момичето, което продължава да преминава през множество трудности и житейски битки от ранна възраст. Съдбата на Гери е изключително тежка.

От рак на гърдата си отива майка й Десислава през 2010 г. Тогава момичето е едва на 7 години и още не е тръгнало на училище. От рак на стомаха си отива и вуйчо й Мирослав. Коварната болест сполетява и нея през 2017-а.

След серия от химиотерапии и операция за цялостна смяна на тазобедрена става с последваща нова химиотерапия ракът отново се връща в началото на декември 2018 г. с образувание в белия дроб и ставата.

Следват две поредни животоспасяващи операции. Лекарска комисия взима тежкото решение за ампутиране на крака с цел усложненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо изследване в Австрия, което не се поема от здравната каса.

В най-трудните мигове за момичето неотлъчно се грижи всеотдайният му баща Емилиян. Налага му се да взима постоянно болнични, за да пътува с дъщеря си до многопрофилната болница "Св. Георги" в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.

Източник: https://www.bgdnes.bg
Снимка: https://www.bgdnes.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova