Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Кампания за безплатно изследване за СПИН се провежда във Видин

16.08.2023

Кампания за безплатно изследване за СПИН се провежда във ВидинАнонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде проведено от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин. Инициативата е част от Националната лятна антиспин кампания. Изследванията се провеждат до 31 август във времето от 09:00 до 12:00 часа, каза за Радио ВИДИН експертът в институцията Марияна Чавдарова:

"Кампанията се провежда с цел увеличаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на заразяване и предпазване с ХИВ/СПИН и сексуално преносими болести, като това, което ние правим, започнахме организация в имунизационния кабинет РЗИ - Видин, който се намира в сградата на РЗИ, 41-ва стая, етаж 3, да се провеждат тези бързи изследвания, бързи тестове за ХИВ. Освен това, на хората, които, посещават кабинета и желаят да бъдат изследвани за ХИВ, им се предлагат и бързи тестове за хепатит В и хепатит C, тъй като в момента също разполагаме с тях. Това са бързи тестове, на които се взема периферна кръв, съвсем безболезнено и бързо протича изследването. Резултатите излизат в рамките на 10-15 минути."

На 23 август мобилен екип на Регионалната здравна инспекция ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа пред Художествената галерия в Крайдунавския парк. На 30 август бързи тестове за ХИВ ще се правят на площада в квартал "Нов път", каза още Марияна Чавдарова и допълни, че инициативата се изпълнява в партньорство с Българския младежки Червен кръст-Видин и здравните медиатори от Община Видин.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova