Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Медицинска сестра откри и върна загубено портмоне с цялата пенсия на 69-годишна жена

19.04.2023

Медицинска сестра откри и върна загубено портмоне с цялата пенсия на 69-годишна женаМЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ „СПАСИ“ ДОСТОЙНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ВЕЛИКДЕН и преживяването на месеца на 69-годишната Таня Шанлиева от Горна Оряховица. Възрастната жена загубила портмонето си с цялата пенсия в него, както и всички лични документи и банкови карти. Дори мислела, че е била ограбена, и потърсила помощ от полицията в железничарския град. Останала изумена, когато доблестната медицинска сестра я потърсила, за да върне открития портфейл. Жената дойде лично до редакцията на „Борба“, за да разкаже случая и да поднесе признателност за стореното добро.

„На 7 април изтеглих пенсията си – 560 лв., и когато стигнах до паркинга на един супермаркет в Горна Оряховица, установих, че портмонето ми го няма. Реших, че вероятно са ме ограбили на пазара, където пътьом се отбих, за да видя на какви цени се продават яйцата за Великден. Бях убедена, че там са ме окрали“, разказа тя.

„Веднага алармирах за инцидента в полицията. Бях страшно притеснена и отчаяна. Умът ми не побираше как ще си извадя наново всички документи, как ще изкарам месеца и с какво ще си платя сметките. За някои хора 560 лв. не е голяма сума, но аз с нея преживявам“, заяви Таня.

По думите й униформените подходили с голямо разбиране и човечност. Инспектор Станислав Николов и колегите му моментално предприели издирване.

„За мое голямо щастие обаче се оказа, че портмонето не е откраднато, а съм го забравила в болницата, където ходя да ми поставят инжекции. Медицинската сестра на д-р Върбанова, знам само малкото име – Добринка, го е намерила и ми се обади, за да ми го предаде. И това се случва в деня на нейния професионален празник. Трогна ме до сълзи“, сподели 69-годишната жена.

Благодарната пенсионерка отишла и при управителя на клиниката д-р Иван Иванов, за да сподели възхищението си от добрата постъпка.

Апелът й към всички хора е да не спират да вършат благодеяния, защото единствено милосърдието може да преобрази този изпълнен с мъки и несправедливости свят.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova