Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарители събраха 65 000 долара, за да учи космонавтика в САЩ търновецът Самуил Николов

10.07.2023

Дарители събраха 65 000 долара, за да учи космонавтика в САЩ търновецът Самуил НиколовКАМПАНИЯТА ПО НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВЪЗПИТАНИКА НА ПМГ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ САМУИЛ НИКОЛОВ В САЩ БЕ УСПЕШНО ФИНАЛИЗИРАНА. Над 1000 дарители повярваха в огромния потенциал на младия търновец и събраха необходимата сума от 65 000 долара. Парите бяха осигурени за около две седмици. Боляринът ще изучава космонавтика и аеронавтика в Embry-Riddle Aeronautical University, Florida.

„Искрено благодаря на семейството ми, което твърдо застана зад моята мечта и ме подкрепя през цялото време, както и за огромната помощ от страна на „Подкрепи.бг“ за организиране на успешната кампания. По време на акцията най-голяма подкрепа оказаха Община Велико Търново, Webit, Мариан Бачев и Arcadia Fusion ART, „Сами-М“, „Алпен Фарма“. Благодаря и на всички останали дарители, които е невъзможно да спомена поименно, защото надхвърлят 1000! Надявам се да върна жеста на всички вас, като стана първият българин, успешно завършил специалност „Космически операции“, и защо не да разширим космическата индустрия и на българска земя“, сподели Самуил.

Набраната сума обаче е достатъчна, за да покрие таксата за обучението му през първата година, затова и занапред ще има нужда от подкрепата на дарители.

Най-младият стипендиант на НАСА в България вече подготвя документите за виза. Той е с крачка по-близо до голямата си мечта родната космическа агенция да възстанови свята дейност.

Самуил Николов е пълен отличник в целия си курс на обучение от първи до дванадесети клас. Многократно е покорял първите места в съревнования по математика, информационни технологии и английски език. Наред с това е осемкратен републикански шампион по плуване, поставил е 18 национални рекорда в различни възрасти. Младият мъж свири на кавал в ансамбъл „Българче“ и е двукратен златен медалист от националния фолклорен конкурс на НУИФ „Филип Кутев“. Интересува се и се занимава с Рубик куб и триизмерни пъзели.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova