Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Водещи компании търсят студенти за работа, във ВТУ се проведе най-големият работодателски форум

18.05.2022

Водещи компании търсят студенти за работа, във ВТУ се проведе най-големият работодателски форумСтотици са свободните работни места за квалифицирани кадри

Великотърновският университет домакинства най-големия работодателски форум в Северна България – „Кариера, стаж, бъдеще“, който се проведе на 18 май. Събитието неслучайно е тук, защото в последните години възпитаниците на университета са сред най-търсените и предпочитани кандидати за работа в България, особено от аутсорсинг фирмите, заради знанията по езици, комуникация и съвременни технологии. В аулата авторитетни фирми като „Региоком“, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, „Hitachi Energy“, „Юзит Калърс“, УниКредит Булбанк, „Yettel България“ и др. бяха подредили щандове с материали за компаниите, а представителите им любезно и изчерпателно отговаряха на многобройните въпроси на студентите. Въпреки лошото време десетки млади хора проявиха интерес с мисъл за успешната си професионална реализация.

Един от тях е Цветомир Мирославов Гълъбов, който е студент трети курс в специалност „Софтуерно инженерство“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Младежът е търновец и използва престоя си в родния град, за да посети форума. „Тук съм да проверя как са работодателите в моята област и да си сверя часовника. Нямам предварителни очаквания, затова ще разгледам какво предлагат фирмите“, сподели за „Борба“ Цветомир, който се е ориентирал към програмирането или работа за връзки с клиенти.

В ПРИСЪСТВИЕТО НА СТУДЕНТИ И РАБОТОДАТЕЛИ ФОРУМЪТ БЕ ОТКРИТ ОТ РЕКТОРА НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ХРИСТО БОНДЖОЛОВ, който първо се обърна към студентите. „Надявам се, че ние – университетът и бизнесът, ще можем да изпълним тази голяма цел, да покажем на вас, студентите, възможностите. А оттам нататък от вас зависи активността, да бъдете мотивирани от възможностите, които ви се предоставят“. Проф. Бонджолов припомни, че когато за университета е било най-трудно и той почти беше фалирал, ръка са подали не толкова институциите, колкото бизнесът. И продължават да са си взаимно полезни, контактите се разширяват, както и възможностите за стаж, практика и работа. В словото си той посочи, че добрата реализация на студентите от Филологическия факултет показва, че стимулът е да се изучават езици, и то на добро ниво.

Приветствие отправи и зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който благодари на фирмите, че обръщат внимание на великотърновските студенти още преди да завършат образованието си и подпомагат образователните програми. Официални гости на събитието бяха деканът на Филологическия факултет проф. Ценка Иванова, председателят на Студентския съвет Александър Узунов и председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев.

200 свободни работни места има в момента във фирма WEPREVENT, която е от 10 години във Велико Търново. Основната й дейност е видеонаблюдение и превенция, като наблюдава дистанционно обекти, разположени изцяло в Западна Европа. „Ние сме първият център за видеонаблюдение и сигнализация на Балканите и в момента се разширяваме. Затова ни трябват млади и амбицирани хора. Нямаме специфични изисквания към техническите умения, по-скоро залагаме на комуникативност и владеене на английски език, защото се налага на операторите да общуват“, каза за нашата медия мениджърът „Човешки ресурси“ в компанията Ваня Колева. На форума присъства и управителят Ивайло Дянков.

До ранните следобедни часове щандовете на фирмите бяха отворени за студентите.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova