Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Незряща майсторка на шоколадови бонбони вдъхнови хора с увреждания във Велико Търново

25.11.2021

Незряща майсторка на шоколадови бонбони вдъхнови хора с увреждания във Велико ТърновоСЛАДКАРСКИ УРОК С МИСИЯ ДА НАКАРА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ДА ПОВЯРВАТ В СЕБЕ СИ И ДА ПРЕДПРИЕМАТ КРАЧКА НАПРЕД към професионално израстване, бе проведен в Дневния център за пълнолетни лица със специални потребности във Велико Търново. Потребителите на услугата се запознаха с незрящата Ралица Станева, която е майсторка на шоколадови бонбони, и Станимира Георгиева – основател на социалното предприятие „Шоколадова къща Станимира“ в София, даващо препитание на хора с различни физически дефицити. Гост на събитието бе Росица Димитрова, директор на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“.

Двете жени от столицата споделиха с хората от Велико Търново историята на техния успешен опит в превръщането на кулинарията от хоби в бизнес. Социалното предприятие, в което се трудят, е стартирало след финансиране от над 4000 лв. на проект по програма „Кризата като възможност“. В него 80 процента от служителите са хора с увреждания, които творят шоколадови бонбони.

Една от тях е Ралица, която разчита на обонянието си, за да измайстори сладките изкушения. Младата жена показа нагледно как се случва магията в производството на шоколад и увлече потребителите на Дневния център в практическо занятие.

Местните успяха да усвоят нови знания и под вълшебното свойство на шоколада да сближава хората споделиха най-съкровените си мечти. Гостите насърчиха потребителите на социалната услуга да се осмелят да рискуват в преследването на целите си и да не забравят, че само те могат да променят собствения си живот.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova